Generál Viktorín: Čaputovej faux pas v čase krízy bolo poslednou kvapkou
07 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

Postoj z paláca len potvrdzuje, že inštitucionálne zodpovedným nejde o občana, fungovanie štátu, ale len osobné benefity. Cesta prezidentky je tou povestnou kvapkou, ktorá potvrdzuje, že umelé predlžovanie agónie je na škodu nás všetkých, skonštatoval na sociálnej sieti generál vo výslužbe Jozef Viktorín z hnutia Republika.

Pribudla nám kríza protokolárna

"Tak ako som myslel, nemáme iba krízu energetickú, zdražovanie pohonných hmôt a základných potravín. Netreba sa čudovať, že vláda nevie vládnuť. Veď ona nemá ani protokolárnu výchovu," upozorňuje generál.

"Vždy ma učili, že demisia je akt, ktorý má prísne protokolárne pravidlá a podáva sa do rúk prezidenta. Teda toho, ktorý príslušného ministra/ministrov odvolá," spomína pevne stanovené pravidlá. 

No Viktorín sa pýta. "A čo vidíme dnes? Chvastanie sa Sulíka, že demisiu doručil do podateľne Prezidentského paláca. Poviete si, Sulík. Ale keď to zopakoval minister školstva, tak som spozornel. A asi to bolo dobre. Lebo zvyšní dvaja ministri, Korčok a Kolíková, do tej podateľne ani neprišli. Poslali asistentov! Utvrdil som sa v tom, že tam, kde sa dennodenne pracuje s protokolárnymi záležitosťami (MZV) je pravdepodobne čoraz viac „odborníkov“."

Gröhling po dvoch demisiách: Jediný zážitok je pre mňa Igor Matovič
Branislav Gröhling, dnes už prakticky dvojnásobný minister školstva, sa návratu na ministerskú stoličku nebráni ani do tretice. Podľa neho však všetko závisí od prvého týždňa v Národnej rade SR. Uvidíme, či bude parlament uznášaniaschopný, vyjadril... Čítať ďalej
07 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ticho pani prezidentky

Klincom do procesu podľa Viktorína je ticho pani prezidentky. Miesto rýchlej reakcie (ako sľúbila) vycestovala do zahraničia. Iste tieto aktivity sú z pohľadu reprezentácie dôležité. Ale nereagovať v čase krízy rázne a politicky transparentne je slušne povedané faux pas, myslí si generál.

"Postoj z paláca len potvrdzuje, že inštitucionálne zodpovedným nejde o občana, fungovanie štátu, ale len osobné benefity. Dovolenky ministrov Sulíka a Matoviča. A teraz cesta prezidentky je tou povestnou kvapkou, ktorá potvrdzuje, že umelé predlžovanie agónie je na škodu nás všetkých a my občania toto vajatanie mocných pocítime najviac," uzavrel Viktorín svoj status.

Fico zvoláva protest - Polícia SR zabráni zneužitiu ruskou propagandou
V hlavnom meste sa chystá veľký protest. Robert Fico pozýva opozíciu na obrovské protivládne zhromaždenie. Polícia varuje, že protesty budú riadiť ruskí občania. Robert Fico pozýva všetkých na záchranu Slovenska “Smer – SD ako skúsená a akčná... Čítať ďalej
07 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik