Michelko: Matovičovi nejde o zachovanie štvorkoalície, jemu ide o holú existenciu na slobode
06 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

Ešte včera zverejnil na sociálnej sieti status politológ Roman Michelko, v ktorom sa zamyslel nad možným koncom súboja ultimát medzi Matovičom a Sulíkom. 

Desať  bodov na prekonanie krízy ako slepá ulička

Podľa jeho slov sa model, ktorý malo OĽANO pripravený na prekonanie kríz, ukázal ako slepá ulička. Matovič zverejnil desať bodov a svoj odchod z vlády podmienil ich splnením. Politológ však zdôrazňuje, že formulácia týchto bodov bola nastavená tak, aby čo najviac urazili a pokorili stranu SaS. A tým je jasné, že ich cieľom nebolo riešenie krízy. Bolo to len divadielko, na konci ktorého budú Matovič a zvyšok koalície za tých pekných. "Dnes je každému jasné, že Matovičovi nikdy nešlo o zachovanie štvorkoalície, ale len o potupenie strany SaS a podľa jeho predstáv vyhrať boj o interpretáciu, kto povalil ďalšiu vládu a kto, naopak, urobil všetko pre to, aby ju zachránil." - píše ďalej vo svojom príspevku.

Belousovová sa pýta: Debilizácia pokračuje, tak kto to vlastne riadi?
Ak ste si doteraz mysleli, že iba na Slovensku sú pri moci totálni hlupáci, nezúfajte. Sú aj inde, skonštatovala na sociálnej sieti národniarka Anna Belousovová. "Ono táto éra asi vstúpi do dejín ako éra DEBILIZÁCIE verejného života," myslí si... Čítať ďalej
06 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

"V povestnom desatore sú aj nepriame priznania fatálneho politického zlyhania. Absolútne nevykonateľné krúžkovné nahradil daňovým bonusom a zvýšením detských prídavkov na šesťdesiat eur. Okrem toho žiadal bianko šek na rozpočet, ďalej chcel, aby strana SaS totálne poprela svoju politickú identitu a vzdala sa daňovej brzdy, súhlasila so zvyšovaním daní bez kompenzácie, teda znížením iných daní a podobne."

Na počínanie Hegera sa už nedá pozerať

Politológ Michelko nešetrí ani kritikou na premiéra: "Na počínanie Hegera sa už nedá pozerať a nemôže sa na to pozerať ani prezidentka, ktorá ho vyzvala, aby jej vysvetlil, ako chce ďalej pokračovať a ako mieni zabezpečiť parlamentnú väčšinu. Uvidíme, či tým podmieni vymenovanie nový členov vlády. Budeme sledovať, či bude akceptovať aj toleranciu vlády Kuffovcami, resp. či s niečím takým bude mať Heger guráž prísť pred prezidentku."

Očakáva aj ďalšie neblahé dôsledky pádu vlády, nakoľko aj v politike fungujú zákony karmy a bumerang sa vždy vráti. Myslí tým na pokus o trestné stíhanie Fica a Kaliňáka za ovplyvňovanie vyšetrovacích orgánov, ktorý sa môže súčasnej vládnej garnitúre tiež škaredo vrátiť. Podľa neho je pravdepodobné, že SIS a policajná inšpekcia disponujú nahrávkami dokazujúcimi, že aj Mikulec aj Matovič priamo zadávajú úlohy vyšetrovateľom na likvidáciu politických oponentov. 

Matúš Šutaj Eštok: Matovičove zúfalé drísty o krytí korupcie. Dnes vyšlo ďalšie svedectvo o pravej tvári "protikorupčného hnutia"!
"NEkradneme. NEdovolíme kradnúť. NEkryjeme korupciu." Tieto Matovičove zúfalé, stokrát opakované drísty sa už stokrát vyvrátili, akurát by si to zaslúžili viac mediálnej pozornosti. Dnes vyšlo ďalšie svedectvo o pravej tvári "protikorupčného... Čítať ďalej
04 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Matovičovi ide o holú existenciu na slobode

"Matovič tak pravdepodobne nehrá len o to, aby sa ešte nejaký ten deň udržal na politickom výslní, ale ide mu najmä o holú existenciu na slobode. A s ním aj celej plejáde ľudí z NAKA, špeciálnej prokuratúry a ďalších bezpečnostných zložiek. Vďaka svojej zaslepenosti a prostoduchosti si to možno ešte neuvedomuje, ale tí, ktorí preňho vykonávali špinavú robotu, veľmi dobre vedia, čo ich čaká, a je nepochybné, že systém je nastavený tak, že sa zachránia len tak, ak ho stiahnu so sebou. Inštitút kajúcnikov sa tak v plnej miere obráti proti jej tvorcom." uzatvára svoj rozbor súčasnej situácie.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik