Unikli prvé mená. Kto bude náhrada za saskáskych ministrov?
06 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

Po odchode SaS z vládnej koalície zostanú štyri ministerské kreslá prázdne. Heger sa vyjadril, že novými ministrami by mali byť odborníci. O tom, kto si do opustených kresiel napokon sadne, sa už podľa portálu pluska.sk hovorí.

Za horúceho kandidáta na post ministra zahraničných vecí považujú slovenskéhoo veľvyslanca v Česku Rastislava Káčera, ktorý je skúsený diplomat a na rezorte zahraničných vecí má dlhoročné skúsenosti. Pracoval aj pre NATO a je kritikom Vladimíra Putina.

Bývalý sudca Ľudovít Bradáč, ktorý v minulosti kritizoval Štefana Harabina, by mohol byť ministrom spravodlivosti. Za jeho kritiku bol z funkcie predsedu Krajského súdu v Banskej Bystrici odvolaný.

Čo sa týka rezortu školstva, špekuluje sa aj o poslancovi OĽaNO Richardovi Vašečkovi a tiež o pedagógovi a expertovi na manažérske a líderské zručnosti Danielovi Bútorovi.

Zlomí Hegerovi väz vyslovenie dôvery? Heger šokoval parlament
Heger nechce Slovensko vystaviť riziku. Ak by požiadal vládu o dôveru, rovno môže podať demisiu. Súčasná vláda má totiž len 70 poslancov a hlasovanie o dôvere by skončilo fiaskom. Vyjadrenie premiéra priniesol dnes portál hnonline. Slovensko by... Čítať ďalej
06 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik