Miroslav Kollár: Heger zlyháva. Zas a znova
06 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Podľa nezaradeného poslanca Miroslava Kollára (Spolu-občianska demokracia) Eduard Heger ako premiér historicky zlyhal, preto musí skončiť. Napísal to na svojej facebookovej stránke po rokovaní vlády z 5. septembra.

Dva mesiace času

"Premiér Eduard Heger mal dva mesiace na vyriešenie koaličnej krízy. Čas, ktorý mal, však nevyužil. AKo premiér si nedokázal urobiť poriadok ani vo svojom hnutí, ani vo svojej vláde. Z koaličnej krízy sa demisiami ministrov za stranu SAS stala kríza vládna. A čo robí premiér Heger? Opäť zlyháva..." Konštatuje Kollár.

Riešenie poznal

"Slovensko čelí naraz viacerým krízam. Krajina potrebuje stabilitu, profesionálny výkon a veľké úsilie na prekonanie problémov v energetickej, ekonomickej i sociálnej oblasti, v zdravotníctve aj v školstve. Nestabilita vlády sa nám za tejto situácie môže škaredo vypomstiť. Keby Hegerovi išlo o krajinu – Matovič, človek, ktorý mu dlhodobo rozbíja vládu (a zďaleka nejde iba o ministrov za SAS – spomeňme si napréklad na jeho útoky na vlastného ministra Lengvarského) - by už bol dávno bol preč. Heger zlyhal, pretože vedel, čo má spraviť a nenašiel na to odvahu," tvrdo obviňuje Kollár premiéra.

MUDr. Visolajský vysvetlil kam miznú peniaze zo slovenského zdravotníctva! Neuveriteľné!
Šéf lekárskych odborov MUDr. Peter Visolajský vysvetľuje, kam miznú peniaze zo slovenského zdravotníctva. "Do rúk súkromných laboratórií," tvrdí Visolajský. Neexistujúca diagnóza "Ak vám bola diagnostikovaná „alergia na laktózu“ tak pravda je... Čítať ďalej
05 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Dnešné zlyhanie

"A dnes zlyháva Heger znova, pretože vie, že jeho vláde hrozí strata väčšiny v Národnej rade SR a on zatiaľ nepovedal ani slovo o tom, ako si predstavuje vládnutie, či ďalší vývoj. Nejde oňho, ani o jeho hnutie. Ide o krajinu, ide o ekonomiku, o bezpečnosť, zdravotníctvo, sociálny zmier... Ide o ľudí na Slovensku," analyzuje Miroslav Kollár.

Možnosti sa mu nepáčia

"Menšinová vláda, vláda podporovaná fašistami, či predčasné voľby? To všetko sú možné alternatívy vývoja. A premiér? Premiér zatiaľ nepovedal nič. On dokonca ani len nevylúčil možnosť vládnuť s tichou podporou fašistov. Zlyháva aj tam, kde majú aspoň niektorí jeho ministri a poslanci OĽaNO jasno," upozorňuje poslanec.

"V dnešnej situácii musí zodpovednosť za Slovensko prevážiť nad osobnými spormi. Ak si to premiér Eduard Heger a lídri strán vládnej koalície neuvedomujú, mali by ísť čo najrýchlejšie preč. Všetky legálne riešenia musia byť predmetom ďalších politických rokovaní – týka sa to aj možnosti predčasných volieb. Neistota a chaos sa však musia okamžite skončiť!" upozorňuje Kollár.

Minister Naď: Keď naozaj chcú ísť, nech idú
Minister Jaroslav Naď po rokovaní vlády usporiadal tlačovú besedu, ktorej hlavnou témou bola koaličná kríza. "Keď naozaj chcú ísť, nech idú," odkázal okrem iného odcházajúcim. Nosnou témou tlačovej besedy, ale bola iná téma. Hrozba návratu mafie k... Čítať ďalej
05 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik