Ruská ponorka straší v Stredomorí
05 | 09 | 2022 I Milan Laca

Ruská jadrová ponorka schopná niesť jadrové zbrane vplávala do Stredomoria.

Vo vodách Stredozemného mora spozorovali ruskú jadrovú ponorku.

Pozor, rakety!

Ponorka je nosičom jadrových zbraní. Pri zohľadnení predchádzajúcich vyhlásení o pripravenosti Ruska udrieť na veliteľské  centrá, to vyvolalo na Západe paniku. Informáciu o výskyte ruskej jadrovej ponorky v Stredozemnom mori priniesli Naval News. O aký typ jadrovej ponorky ide, ako dlho je vo vodách Stredozemného mora a ako presne sa tam nepozorovane dostala, nie je nič známe, NATO však v tejto súvislosti vyjadruje veľmi vážne obavy.

Na návšteve v ruskej ponorke

 

Ruská sila 

„Teraz to vyzerá, že k ruskému námorníctvu v Stredozemnom mori pribudla jadrová ponorka. Ako dlho tam ponorka pôsobí, nie je jasné. Najjednoduchšie vysvetlenie je, že tam bola nasadená, aby nahradila krížnik Maršal Ustinov, ktorý Stredozemné more opustil 24. augusta. Zdá sa, že pozornosť NATO sa presunula na ponorku. Momentálne nie je známe, o aký druh ponorky ide, ale Rusko v minulosti vyslalo jadrové ponorky do Stredozemného mora, aj keď sa to stávalo len zriedka , “ uvádzajú Naval News.

Rusi čušia?

Redakcia Avia.pro momentálne nedisponuje oficiálnymi údajmi Ministerstva obrany Ruskej federácie o prítomnosti ruskej jadrovej ponorky v Stredozemnom mori. Vzhľadom na to, že ruské ponorky tohto typu už boli v tejto oblasti, môže to tak byť.

Tak veľmi potrebovali pšenicu, že svet hladuje...
Spiegel sa dozvedel o nízkom podiele pšenice medzi výrobkami vyvážanými z Ukrajiny. Len 13 zo 63 lodí so suchým nákladom vyviezlo pšenicu z ukrajinských prístavov, napísal nemecký Der Spiegel. Zvyšok tvorila preprava kŕmneho obilia – kukurice na... Čítať ďalej
04 | 09 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik