Nahnevané seniorky: z čoho mame žiť?! Chcete tu občiansku vojnu?
02 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Aj táto "pozvánka" odznela na štvrtkovom Dni otvorených dverí, ktorý sa každoročne pri príležitosti výročia prijatia Ústava koná v slovenskom parlamente.

Parlamentný DOD vo všeobecnosti

Počas tohto dňa si občania-návštevníci môžu pozrieť priestory v parlamente, ale i v hrade, ktoré verejnosti nie sú štandardne sprístupnené.

"Môžete nahliadnuť do veľkých reprezentačných sál vyzdobených pravým zlatom, v ktorých ako predseda parlamentu prijímam najvýznamnejšie zahraničné delegácie a kde sa udeľujú vysoké štátne vyznamenania či konajú štátne recepcie," priblížil Kollár. Pre záujemcov bola pripravená aj možnosť pozrieť si policajnú, či vojenskú techniku a prácu obranných, či záchranných zložiek.

"Upraceme" deti na dištančné vzdelávanie? A čo s pacientmi v nemocniciach?
Rútime sa do energetickej chudoby. Kým okolité štáty podnikajú opatrenia na zníženie dopadov energetickej krízy, Ministerstvo hospodárstva SR stále na niečo čaká. Čo bude so školami, nemocnicami, či sociálnymi zariadeniami? A ceny stále... Čítať ďalej
02 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Dobrá rada nad zlato

Drobci sa fotili s poslancami a rodičia s nimi počas toho komunikovali. V reportáži Plusky odznela rada evidentne staršieho občana, ktorý predsedovi parlamentu poradil, čo má deťom odporúčať.

"Treba im povedať, že sa musia dobre učiť, aby sa potom mohli ako múdri a vzdelaní ľudia dostať do vedenia štátu a aby ho mohli spravodlivo riadiť," hovorí starší pán usmievajúcemu sa Borisovi Kollárovi, ktorý starostlivo sprevádzal návštevníkov rokovacou sálou Národnej rady.

Boja sa občianskej vojny. A nie len tej

Kamera Plusky zachytila aj skupinky dôchodcov, ktorí tvorili nie malú časť návštevníkov DOD. 

"O čom toto je? Veď tu vznikne občianska vojna! To určite nechceme. A všetko, či energie, všetko je pre vojnu. Tá energia stále stúpa, od vlaňajšieho roku a vy nič!" hovorí dáma v rokoch ktorémusi z poslancov.

Poľsko bude žiadať od Nemecka obrovskú sumu!
Poľsko bude od Nemecka žiadať reparácie za straty, ktoré Nemecko Poľsku spôsobilo v 2. svetovej vojne. Tie sú vyčíslené na 1,32 bilióna dolárov, informoval 1. septembra na tlačovej besede Jaroslaw Kaczyński. Najväčší obchodný partner Nemecko,... Čítať ďalej
02 | 09 | 2022 | Eka Balašková

„Mali by chodiť medzi normálnych, obyčajných ľudí, ale asi sa boja. Mali by si vypočuť, čo tí ľudia rozprávajú,“ myslí si jedna z dôchodkýň. 

„Politik ide na večeru a 400 euro nechá na večeri, a my máme z 300-400 eur platiť všetko, lieky, energie, telefón atď...Nech si vyrátajú, koľko máme na deň peňazí," odkázali vláde.

Odkaz dámam političkám

"A pani Nicholsonová, či Remišová nám idú povedať, nech neprekurujeme? Veď pri tých dôchodkoch už roky sedíme v dekách a svetroch zabalení," odkazuje iná dáma, ktorá má na mysli slová europoslankyne Ďuriš Nicholsonovej o rozmaznaných dôchodcoch, či podpredsedníčky vlády Remišovej, ktorá radí zníženie teploty v domácnosti. 

Bývalým tenistom politika "zachutila" - niektorí mieria aj do tej komunálnej
Zdá sa, že ani bývalým športovcom nie sú ľahostajné podmienky, ktoré vládnu v samosprávach - v obciach, či mestských častiach, v ktorých žijú. A tak sa traja z nich rozhodli, že ich chcú zmeniť. Ján Krošlák Ten už pred parlamentnými voľbami... Čítať ďalej
02 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Dostali 300 euro za očkovanie

"Dostali sme za to, že sme sa dali očkovať tristo euro. Ale čo sa nám nepáči, to je to divadlo, čo robia politici teraz. Najskôr do konca mesiaca, teraz do pondelka, potom dokedy? Len rozprávajú, ale pre ľudí nič nerobia!" Konštatujú seniorky, ktoré hnevá prístup vlády k občanom.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik