Plán EÚ: Influencermi z TikToku, proti Vladimírovi Putinovi
01 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová

Európska únia (EÚ) má ďalší plán. Influencermi z TikToku chce v Rusku bojovať proti Vladimírovi Putinovi. 

"Nemecko a Francúzsko chcú, aby Európska únia vrazila klin medzi prezidenta Vladimira Putina a ruský ľud kampaňou proti ruskej „propagande“ a vízovou politikou, ktorá signalizuje, že Európa zostáva otvorená pre bežných občanov," informuje Mandiner.

Podľa kópie dokumentu „Ochrana medzinárodného poriadku vo veku systémovej rivality“, ktorý získala agentúra Bloomberg, sa Francúzsko a Nemecko domnievajú, že EÚ musí pokračovať v hľadaní „kreatívnych spôsobov“, ako umožniť, aby sa v Rusku šírili nezávislé informácie.

Krajiny tiež schvaľujú otvorené komunikačné kanály s ruskou vládou, aj keď medzitým presadzujú rozšírenie sankcií proti ruským predstaviteľom a pokračujúcu finančnú a vojenskú pomoc Ukrajine.

Francúzsko má problém!
Ruský plynárenský koncern Gazprom v utorok oznámil, že od štvrtka 1. septembra pozastaví dodávky plynu pre spoločnosť Engie - ktorá je hlavným dodávateľom plynu vo Francúzsku - pretože nezaplatila za dodávky tejto suroviny z júla tohto roka. TASR... Čítať ďalej
01 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

TikTok a iné plány

Vnútroštátny akčný plán proti propagande zahŕňa „...využívanie technických opatrení proti ruskej cenzúre, napríklad prostredníctvom centra pre obchádzanie cenzúry internetu“ a poskytovanie obsahu v ruskom jazyku rusky hovoriacim menšinám žijúcim v zahraničí.

Ďalší návrh sa týka financovania kurzov mediálnej gramotnosti v ruskom jazyku, ktoré by videoblogeri mohli distribuovať na kanáloch YouTube, Facebook, TikTok, Telegram a Vkontakte, hovorí dokument.

Medzitým musí EÚ „udržať určité komunikačné kanály s Ruskom“, aby minimalizovala riziko neúmyselnej eskalácie a zabezpečila „minimálnu spoluprácu“ v oblastiach prioritného záujmu, ako napríklad v Bezpečnostnej rade OSN alebo v súvislosti s jadrovou dohodou s Iránom, píše sa podľa Mandiner, vo francúzsko-nemeckom dokumente.

Prezident Volodymyr Zelenskyj má ďalšiu požiadavku!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu vyzval Európsku úniu, aby zakázala všetky ruské štátne televízne kanály a "propagandistov". Vyjadrením zjavne narážal na zamestnancov ruských štátnych médií. TASR o tom informuje na základe správy... Čítať ďalej
01 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik