P. Pellegrini vyzýva na podporu návrhu umožňujúceho skrátiť volebné obdobie
31 | 08 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Líder Hlasu-SD Peter Pellegrini vyzval všetkých poslancov Národnej rady (NR) SR, aby podporili návrh novely ústavy umožňujúci skrátiť volebné obdobie parlamentu ústavným zákonom alebo referendom.

Vládna koalícia si podľa jeho slov urobila z ústavy zdrap papiera. "Kým nedovolí a nenapraví znenie Ústavy SR, predčasné voľby sú na Slovensku nemožné," povedal.

Kritizoval, že vláda rieši namiesto problémov ľudí a energetickej krízy spor Igora Matoviča (OĽANO) a Richarda Sulíka (SaS). Aj v tejto súvislosti vyzval členov vlády na odstúpenie.

Novelu Ústavy SR umožňujúcu skrátiť volebné obdobie NR SR ústavným zákonom alebo referendom navrhli poslanci Sme rodina Miloš Svrček a Petra Hajšelová. Nová legislatíva by sa podľa návrhu mala vzťahovať aj na aktuálne volebné obdobie.

Prezidentka: Takto sa vládnuť nedá a nemá
Prezidentka SR Zuzana Čaputová požiadala premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), aby jej včas predložil nominantov na uvoľnené ministerské kreslá. Rovnako žiada, aby čo najskôr predstavil spôsob, akým bude jeho prípadná menšinová vláda získavať podporu... Čítať ďalej
31 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik