Nič nie je isté! Objavil sa nový scenár riešenia koaličnej krízy!
31 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

Koaličná kríza vrcholí. Do jej ukončenia ostáva iba pár hodín a bude rozhodnuté! Od roku 2020 nejde o prvú vážnu krízu, ale táto z nich je najvážnejšia. Kým vládni predstavitelia v zákulisí vykladajú karty na stôl, občania Slovenska zápasia nielen s pretrvávajúcim suchom, ale aj vysokou infláciou. Scenárov k ukončeniu vládnej krízy je mnoho. Vyjadril sa snáď už každý. Výherné "eso," má ale stále v rukách jeden z nich. Igor Matovič (OľaNO), alebo Richard Sulík (SaS). Pár hodín pred finálem sa objavujú nové skutočnosti. Nič nie je isté!

Po prvé:

Štyria ministri za SaS, dnes po rokovaní vlády podajú demisiu. 

Po druhé:

Riešenie sa nájde, pretože premiér Eduard Heger je presvedčený o tom, že je ešte stále priestor na ďalšie rokovania a vláda by mala pokračovať v štvorkoalícii.

Po tretie:

Matovič je na dovolenke, ku kríze sa nevyjadruje, neodstúpi, ostane ministrom financií a všetko pôjde ďalej bez SaS v trojkoalícii.

Po štvrté:

SaS nechce Igora Matoviča, predsedu hnutia OĽaNO vo vláde. OĽaNO chce Igora Matoviča vo vláde. Igor Matovič chce vo vláde Ivana Korčoka, nominanta strany SaS, aktuálne ministra zahraničných vecí.

Poslanec NR SR György Gyimesi za hnutie OĽaNO je ale presvedčený, že Ivan Korčok je farizej. 

Tri verzie o budúcnosti Ivana Korčoka a doposiaľ žiadna z nich nie je istá.

Minister Korčok, slúžil za Mečiara, za Fica a teraz za Sulíka. Keď funkcie stratil, prišla KRITIKA
Minister zahraničných vecí Ivan Korčok, pôsobil ako hovorca MZV za vlády Vladimíra Mečiara (HZDS), neskôr presedlal a slúžil Robertovi Ficovi (SMER-SD.) Aktuálne dosluhuje diplomatickú kariéru u Richarda Sulíka (SaS). Zaujmavosťou je, že po každej... Čítať ďalej
30 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Objavil sa nový scenár:

Podľa informácií Denníka N sa nevylučuje možnosť, že minister financií Igor Matovič nakoniec odstúpi! Urobiť by to mal inak, ako všetci očaávajú. Počká, kým ministri SaS podajú demisiu, potom ju podá aj on sám. Premiér Eduard Heger tak dostane priestor na nominovanie nových ministrov, s ktorými Igor Matovič a ďalší z OĽaNO nemajú problém a štvorkoalícia by pokračovala ďalej.

Aký bude konečný záver ďalšej koaličnej krízy sa Slovensko dozvie o pár hodín. Zatiaľ nič nie je isté. A ako naznačil poslanec NR SR Peter Kremský (OĽaNO) v politickej diskusnej relácii v televízii TA3, Igor Matovič má rád prekvapenia, rád prekvapuje! 

Nechajme sa prekvapiť.

Politológ Lenč o ťažkých dilemách jedného ministra
Politológ Jozef Lenč na sociálnej sieti hodnotí politické hry, ktoré sa rozohrali okolo ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka. Politický mýtus "Nejako to majú v tom OĽaNO+ s.r.o. nekonzistentné. Zdá sa, že v pohľade na politiku a politickú... Čítať ďalej
30 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik