Jozef Banáš: Česť odvážnym!
29 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

"A odkaz SNP?" Pýta sa Jozef Banáš a zverejňuje aj krátky príspevok k oslavám 78. výročia Slovenského národného povstania.

"Česť odvážnym"

"Po Covidovej prestávke som si opäť zahral v hostinci obce Píla s kamarátmi Alínom a Duškom. Spievali s nami aj účastníci slávnostného zupálenia povstaleckej vatry," píše spisovateľ Jozef Banáš.

"78. výročie SNP si Pílania pripomenuli na čle so starostom Radovanom Mičunkom. Mimochodom na rozdiel od obyčajných ľudí má tento neobyčajný chlapík tri vysoké školy," píše ďalej Banáš.

A odkaz SNP?

"Pre mňa najmä ten, že aj "holubičí" národ spod Tatier sa dokázal odvážne vzbúriť proti cudzím mocným a ich domácim poskokom. Česť odvážnym!" dodal v závere príspevku Jozef Banáš.

Na oslavy 78. výročia SNP v B. Bystrici nepozvali Ruskú federáciu ani Bielorusko
Na celoštátnych oslavách 78. výročia Slovenského národného povstania (SNP), ktoré sa v pondelok konajú v areáli Múzea SNP v Banskej Bystrici, chýbala účasť zástupcov Ruskej federácie a Bieloruska. "Ruská federácia a Bielorusko realizujú vojnovú... Čítať ďalej
29 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik