Nebezpečná hra Varšavy (VIDEO)
26 | 08 | 2022 I Milan Laca

V Poľsku hovoria o riziku straty územia kvôli spojenectvu s Ukrajinou.

Poľsko môže prísť o západné územia v prípade spojenectva s Ukrajinou a odchodu z Európskej únie  pod záštitou Spojeného kráľovstva. O takomto riziku píše poľské vydanie Konserwatyzm.

Opatrne 

Podľa autora článku spojenectvo s Kyjevom a vystúpenie z Európskej únie umožní Nemecku nastoliť otázku vrátenia  bývalých nemeckých krajín. "Jeden podpis na dokumente spojenectva s Ukrajinou, jeden krok k britsko-poľsko-ukrajinskému spojenectvu a vezmú Poľsku všetko, čo sme dobyli v roku 1945, alebo aj viac," napísal autor. 

Ako sa menilo poľské územie

Pozor na Nemecko!

Autor poukázal na to, že Poľsko je ekonomicky zaradené do zóny vplyvu Nemecka, ale len, kým bude v EÚ, Nemecko nebude môcť konať. Úzke spojenie Varšavy a Kyjeva, ktoré autor nazval „americko-britskou kolóniou“, uvoľní Berlínu ruky. „Ďalším osudom republiky je scenár, ktorý je už v procese realizácie,“ uzavrel pozorovateľ.

Naozaj?

Prezident Poľskej národnej banky Adam Glapinski   povedal , že Nemecko si plánuje vrátiť bývalé územia v rámci terajších  poľských hraníc. Podľa jeho názoru odchod Veľkej Británie z Európskej únie otvoril cestu k realizácii takéhoto scenára. Šéf Poľskej národnej banky zdôraznil, že Nemecko sa už niekoľko desaťročí zaobrá hlavnými  národnými  záujmami.

Taraba: Európa tretieho tisícročia bude bez plynu, bez elektriny a bez toaletného papiera
Papierenský priemysel bije na poplach – teraz je nový nedostatok toaletného papiera! Počas pandémie korony sa toaletný papier stal vzácnym. Teraz by plynová kríza mohla opäť spôsobiť prekážku v zásobovaní toaletným papierom. Podľa predsedu strany... Čítať ďalej
26 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik