Pápež označil Duginovú za nevinnú obeť vojnového šialenstva, Naď musí zúriť
24 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

Toto asi naši koaliční politici na čele s Jurajom Krúpom nečakali! Pápež František za "nevinnú obeť vojny" dnes označil dcéru ruského ideológa Darju Duginovú, ktorá zomrela pri sobotňajšom atentáte v Moskve. Téme sa venuje televízia TA3.

Pri svojom poslednom augustovom stretnutí s veriacimi Svätý Otec odsúdil šialenstvo vojny pápež František. Spomenul aj zabitie Darie Duginovej, dcéry prokremeľského ideológa Alexandra Dugina, ktorú označil za „úbohé dievča,“ ktoré vyhodila do vzduchu bomba v aute.

Kým z pápeža ide pokora a láska....

V Aule Pavla VI. boli prítomné aj skupiny ukrajinských utečencov s deťmi, na prednom zábradlí bola viditeľná ich žlto-belasá zástava. V príhovoroch jednotlivým jazykovým skupinám pápež poďakoval osobitne Poliakom za prijatie ukrajinských detí a ich zaradenie do školského vyučovania. Pred záverom predniesol nasledujúcu výzvu:

„Obnovujem svoju výzvu vyprosovať od Pána pokoj pre milovaný ukrajinský ľud, ktorý už šesť mesiacov trpí hrôzou vojny. Nádejam sa, že sa podniknú konkrétne kroky na ukončenie vojny a odvrátenie rizika jadrovej katastrofy v Záporoží.

Anna Belousovová: Debilizácia pokračuje
Výrok poslanca NR SR, Juraja Krúpu na adresu zavraždenej novinárky Duginovej zaujal aj političku Annu Belousovoú. Juraj Krúpa sa v príspevku zrejme úprimne vytešoval z jej zavraždenia, čo vyvolalo reakciu mnohých osobností. Práve TO, mohlo byť... Čítať ďalej
24 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Myslím na toľko krutosti, na toľko nevinných, ktorí platia za šialenstvo, šialenstvo na všetkých stranách, pretože vojna je šialenstvo a nikto vo vojne nemôže povedať: „Nie, ja nie som šialený“. Šialenstvo vojny. Myslím na to úbohé dievča, ktoré v Moskve vyhodila do vzduchu bomba, ktorú mala pod sedadlom auta."

Z našich politikov ide iba hnus

Pápežove slová ale akosi nekorešpondujú s výrokmi slovenských vládnych politikov. Juraj Krúpa sa o Darji Duginovej napríklad na sociálnej sieti vyjadril, že "hnusná nacistka si smrť zaslúžila", alebo najnovšie sa vo svojom statuse vyjadril minister obrany Jaro Naď: 

"Fašistický pometenec Dugin a jeho dcéra predstavujú stelesnenie absolútneho zla Putinovho režimu. A vôbec sa nečudujem Jane (Jana Černochová, ministerka obrany ČR, pozn. red.), že nevyjadrila ľútosť nad úmrtím fašistickej propagandistky."

Ďuriš Nicholsonová: Dôchodcovia si za svoju katastrofálnu situáciu môžu sami!
Máte strach z dôchodku? Je na mieste. Dôchodcovia budú ešte chudobnejší. Upozornila na to na sociálnej sieti europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. Myslí si však, že dôchodcovia si za to môžu z časti sami. Zmenil sa výpočet aktuálnej dôchodkovej... Čítať ďalej
24 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik