Neuveriteľné začo kritizoval ukrajinský veľvyslanec vo Vatikáne pápeža!
24 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Ukrajinský veľvyslanec vo Vatikáne Andrij Juraš kritizoval v stredu pápeža Františka za jeho označenie Darie Duginovej, zabitej dcéry ruského ultranacionalistu Alexandra Dugina, ako nevinnej obeti vojny.

TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

"Za vojnu platia nevinní," uviedol v stredu pápež na generálnej audiencii, pričom spomenul aj "úbohé dievča, ktoré vyhodila v Moskve do vzduchu bomba pod sedadlom auta".

Juraš bol podľa vlastných slov z Františkovho vyhlásenia sklamaný. "Ako sa dá jedna z hlavných ideologičiek (ruského) imperializmu označiť za nevinnú obeť? Zabili ju Rusi," uviedol na Twitteri Juraš. Zároveň dodal, že nemožno do jednej kategórie zaradiť agresora aj obeť.

Banáš o Ukrajine: Na čo je zakázané sa pýtať
Pol roka už trvá vojna na Ukrajine. Teda v krajine, s ktorou má Slovensko takmer stokilometrovú spoločnú hranicu. Tragické udalosti na Ukrajine samozrejme ovplyvňujú náš život. Je to tragédia, že sa medzi sebou vraždia dva veľké slovanské národy v... Čítať ďalej
24 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Je veľmi nezvyčajné, aby veľvyslanec vo Vatikáne verejne kritizoval pápeža, poznamenáva Reuters. Vatikán na vyjadrenia Juraša bezprostredne nereagoval.

Duginová je dcérou prokremeľského nacionalistického ideológa Alexandra Dugina, ktorý dlhodobo obhajuje zjednotenie ruskojazyčných a iných území vrátane Ukrajiny. Navrhol aj nové eurázijské impérium "od Dublinu po Vladivostok" pod vedením Moskvy. Zosnulá Duginová súhlasila s imperiálnymi myšlienkami svojho otca a verejne vyjadrila podporu ruskej invázii na Ukrajine.

Duginová (29) zahynula v sobotu večer na predmestí Moskvy pri výbuchu auta. Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) v pondelok obvinila z prípravy sobotného výbuchu auta s Duginovou Ukrajinu. Kyjev to však odmieta.   

A je to tu! Kolíková zhodnotila navrhované referendové otázky
Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (SaS) zhodnotila navrhované referendové otázky o páde vlády a zmene Ústavy SR z dielne opozičného Smeru-SD. Mária Kolíková referendové otázky zhodnotila, ako ústavne problematické. Vyhlásila to po... Čítať ďalej
24 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik