A je to tu! Kolíková zhodnotila navrhované referendové otázky
24 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (SaS) zhodnotila navrhované referendové otázky o páde vlády a zmene Ústavy SR z dielne opozičného Smeru-SD.

Mária Kolíková referendové otázky zhodnotila, ako ústavne problematické. Vyhlásila to po stredajšom rokovaní vlády.

Robert Fico postavil prezidentku pred ťažkú politickú otázku, myslí si Kolíková.

"Otázky považujem za ústavne problematické. Robert Fico to ako právnik určite veľmi dobre vie. Urobil veľkú aktivitu s ľuďmi. Teraz to bude mať na stole pani prezidentka. Postavil ju pred ťažkú politickú otázku," podotkla.

Ako uviedla, rozumie úvahám o legislatívnom zakotvení možnosti predčasných volieb. "Je dobré, aby sme k tomu mali dobrú ústavnoprávnu úpravu. Je dobré, aby sa to robilo nie pod politickými pojmami-dojmami," dodala.

Dátum, kedy podá Richard Sulík demisiu
Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) plánuje podať svoju demisiu budúcu stredu (31. 8.) po rokovaní vlády. Povedal to novinárom na brífingu počas zasadnutia vládneho kabinetu. Sulík nevidí priestor, kam by sa mohli v koaličných rokovaniach... Čítať ďalej
24 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Predstavitelia opozičného Smeru-SD a členovia petičného výboru odovzdali v stredu v Prezidentskom paláci 406.039 podpisov za vyhlásenie referenda o páde vlády a zmene Ústavy SR. Opozícia by chcela cez referendum dosiahnuť predčasné voľby.

Referendum by podľa organizátorov malo obsahovať dve otázky. Občania by mali odpovedať na to, či súhlasia s tým, že vláda SR má bezodkladne podať demisiu. V druhej otázke by sa ich pýtali na to, či súhlasia s tým, že predčasné skončenie volebného obdobia Národnej rady (NR) SR je možné uskutočniť referendom alebo uznesením NR SR, a to zmenou ústavy.

Pápež označil Duginovú za nevinnú obeť vojnového šialenstva, Naď musí zúriť
Toto asi naši koaliční politici na čele s Jurajom Krúpom nečakali! Pápež František za "nevinnú obeť vojny" dnes označil dcéru ruského ideológa Darju Duginovú, ktorá zomrela pri sobotňajšom atentáte v Moskve. Téme sa venuje televízia TA3. Pri... Čítať ďalej
24 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik