Ľudia strácajú rozum nad touto optickou ilúziou naplnenou kruhmi
23 | 08 | 2022 I Ivan Mihale

Optické ilúzie boli pre ľudí vždy zaujímavé. V skutočnosti je celkom zaujímavé vidieť, ako to ľudia spracovávajú. Niekedy je možné dokonca stráviť hodiny skúmaním toho, ako ľudia vidia veci, ktoré tam v skutočnosti nie sú.

Niektoré ilúzie sa dajú celkom ľahko rozlúštiť, niektoré z nich nie. A to platí najmä v prípade ilúzie obdĺžnik a kruhu. Táto konkrétna ilúzia sa nazýva pokladničná ilúzia a pôvodne ju vytvoril psychológ Standfordskej univerzity Anthony Norcia.

Nech sa páči, optická ilúzia. Vidíte tie kruhy? Je ich tam 16!

Zdroj: Twitter @Gavin Buckingham

Optická ilúzia pripomína obraz, ktorý bol vytvorený nastavením bielych, čiernych a sivých čiar viacerých odtieňov. Tieto odtiene vytvárajú ilúziu obdĺžnikov. Aj keď je to celkom ľahké na pohľad, na obrázku je tiež prítomných 16 kruhov. A to je ťažké nájsť. Spočiatku váš mozog odmietne nájsť kruhy. Koniec koncov, všetko, čo je možné vidieť, sú rovné čiary. Nikde v dohľade nie je jediná zakrivená čiara. Ako je možné, že existujú kruhy, ak každá jedna čiara pretína druhú v pravom uhle?

Riešenie sa nachádza v galérii

shutterstock.com
Zdroj: Twitter @Gavin Buckingham
Zdroj: Twitter @Gavin Buckingham
Nájdete "votrelca" za menej ako 30 sekúnd?
Hádanky môžu byť celkom vzrušujúce. Najmä keď je ťažké ich vyriešiť. Pre dnešok máme pre našich čitateľov novú hádanku. Všetko, čo musíte urobiť, je nájsľ votrelca. Pamätajte, že výsledok môže byť zložitý, ale určite je riešiteľný. Všetko, čo... Čítať ďalej
22 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik