Postrašili Rusov (VIDEO)
21 | 08 | 2022 I Milan Laca

Talianska ponorka Primo Longobardo stopovala ruskú vojnovú loď.

Na pozadí toho, ako ruské námorníctvo posilnilo svoje zoskupenie lodí v Stredozemnom mori, sa ukázalo, že NATO začalo vážne provokovať ruské vojnové lode. Ako sa ukázalo, vo vodách Iónskeho mora talianska ponorka "Primo Longobardo" zinscenovala prenasledovanie ruskej vojenskej spravodajskej lode "Vasily Tatishchev". Sledovanie ruskej lode netrvalo dlho.

Boli im v pätách

Na fotografiách, ktoré sa objavili na webe, bolo vidno, ako talianska ponorka "Primo Longobardo" prenasleduje ruskú spravodajskú loď "Vasilij Tatiščev". Ako sa ukázalo, tá predtým pozorovala zoskupenie lietadlových lodí amerického námorníctva. V rovnakej oblasti sa nachádzala aj ďalšia ruská vojnová loď, ktorá monitorovala údernú skupinu lietadlových lodí amerického námorníctva v Jadranskom mori. Akcia talianskej ponorky neviedla k žiadnym incidentom, ale vraj sa nebezpečne priblížila k ruskej vojnovej lodi pohybujúcej sa vo vodách Iónskeho mora.  

Ponorkové flotily

Nezostali nič dlžní

Ruský krížnik  Varjag, ktorý je vo vodách Stredozemného mora, zablokoval údernú skupinu amerického námorníctva, ktorá mala v úmysle opustiť región.  Skupina lietadlových lodí NATO vedená USS Harry Truman sa zoradila v Iónskom mori a čakala, kým ruský krížnik dokončí svoju prácu. Ruská flotila vykonala veľmi odvážnu operáciu - zablokovala Otrantský prieliv a zabránila americkej lietadlovej lodi USS Harry Truman vstúpiť na Jadran spolu s celou skupinou lodí NATO.  

Rusko tvrdí, že v Odese zničilo sklad s raketami pre systémy HIMARS
Ruské ministerstvo obrany v nedeľu vyhlásilo, že v prístavnom meste Odesa na juhu Ukrajiny zničilo muničný sklad. Mali v ňom byť rakety pre systém HIMARS americkej výroby a ďalšie protilietadlové zbrane západnej výroby. Informovala o tom britská... Čítať ďalej
21 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik