Sulík: Také chaotické vládnutie som nezažil
20 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

Ďalšie koaličné stretnutie skončilo fiaskom a najnovšiu vládnu krízu nevyriešilo, ba ani nikam neposunulo. Sulíkovci pevne stoja za svojim slovom a ako sa zdá OĽaNO stojí za svojim predsedom.

Sulík je ochotný skončiť vo funkcii ministra

Líder SaS Richard Sulík okrem konštatovania, že jeho strana trvá na odchode ministra financií a lídra OĽANO Igora Matoviča z vlády, navrhol svoj odchod z funkcie. Ak to má byť cena za odchod Matoviča. Nemá však pocit, že by návrh zarezonoval, píše portál pluska.sk.

Päť návrhov, ktoré na rokovaní predstavil premiér Eduard Heger (OĽaNO), sú podľa Sulíka oproti tejto požiadavke "kozmetikou". "Sme pripravení o týchto bodoch diskutovať, sú to racionálne, rozumné riešenia, myslím si, že nájdeme dohodu, ale toto všetko až po tom, keď bude splnená naša základná požiadavka," vyhlásil Sulík.

Neuteká pred zodpovednosťou

Minister hospodárstva odmieta, že svojou rezignáciou chce utekať pred zodpovednosťou. Opätovne vyhlásil, že v aktuálnych náročných časoch sa nedá byť s Matovičom vo vláde. "Také chaotické vládnutie som nezažil," poznamenal. V predčasných voľbách však riešenie nevidí.

Telenovela pokračuje: Oddych vlády na Bôriku alebo ďalšie premrhané koaličné stretnutie
Všetko speje k tomu, že podáme demisiu. Takto sa vyjadril líder strany SaS a minister hospodárstva Richard Sulík po sobotnom (20.8.) koaličnom stretnutí vo vládnom hoteli Bôrik, píšu Hospodárske Noviny. Kto by to čakal? "Všetko speje k tomu, že k... Čítať ďalej
20 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik