HLAS: Rokovania koalície potvrdili v priamom prenose jej agóniu
20 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

Hlas - SD naďalej trvá na tom, aby predseda vlády Eduard Heger predstúpil pred parlament a požiadal o vyslovenie dôvery.

"Dnešné rokovania koalície potvrdili v priamom prenose agóniu koalície. Je zrejmé, že ich neschopnosť riešiť svoju vlastnú politickú krízu, ohrozuje životy ľudí na Slovensku," vyjadrili sa predstavitelia mimoparlamentnej opozičnej strany Hlas na sociálnej sieti v súvislosti so stretnutím koaličných strán, ktoré neprinieslo dohodu na vyriešení koaličnej krízy.

Hlas zároveň upozorňuje, že neschopnosťou túto krízu vyriešiť ohrozuje vláda životy bežných Slovákov v čase inflácie, zdražovania a energetickej krízy. "Energetická kríza a inflácia, budú valcovať ľudí na Slovensku, ale táto koalícia len rieši svoje vlastné stoličky a bavoráky. Je to nevkusná a neslušná hra celej koalície, ktorá zamoruje atmosféru na Slovensku," vyhlásil líder strany Peter Pellegrini.

Ľuďom neponúkajú nič

Podľa Pellegriniho, keď ide o ich stoličky, Heger prinesie na koaličné rokovania päť návrhov ako si udržať moc, ale ak ide o ľudí nevie ponúknuť nič.

"Ľudia na Slovensku sú vystrašení, boja sa a paralyzovaná menšinová vláda nie je pre nich riešením. Predčasné voľby sú jediný reálny a možný scenár, ako zmeniť Slovensko a konečne začať riešiť nahromadené problémy spôsobené týmito amatérmi vo vláde," dodal Peter Pellegrini.

Heger predstavil päť návrhov na zmeny v koalícii, Sulík ich nazval kozmetikou
Strany OĽANO, Za ľudí a Sme rodina sa zhodli na tom, že jediným scenárom pri ceste z koaličnej krízy je, aby SaS ustúpila od svojho ultimáta a nastala zhoda na nových podmienkach spolupráce v koalícii. Po sobotňajšom rokovaní koaličných strán to na... Čítať ďalej
20 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik