Generál Macko v paľbe kritiky. Takéto čosi zrejme vôbec nečakal (VIDEO)
15 | 08 | 2022 I Tibor Malý

„Šachom“ súčasných politikov bežný človek zrejme už vôbec nerozumie. Jedni prechádzajú k druhým, tí okydávajú tých a klamstvá či polopravdy sa stali bežnou súčasťou ich rétoriky. Politik je skrátka človek, ktorý nemá, ľudovo povedané, kožu na tvári, pričom sa tvári že mu ide o dobro ľudí v krajine. Vidieť to aj zo statusu a krátkeho videa, ktoré na sociálnej sieti zverejnil šéf hnutia Republika Milan Uhrík.

Hnutie Republika má vo svojich radoch niekoľkých bývalých vojenských generálov, ktorí sú citliví na slová vyrieknuté z ich bývalého rezortu. Tak je tomu aj teraz, keď sa traja bývalí vojenskí generáli pustili do Miroslava Macka, tiež generála vo výslužbe. Ich „pozornosť“ si vyslúžili za video, ktoré na sociálnej sieti zverejnil 26. júla, a kde sa vyjadril k práci spravodajských služieb. A tým veru poriadne pobúril nielen generála Jozefa Viktorína, ale aj plukovníkov Petra Pukana a Romana Huberta, ktorí sa hlásia k hnutiu Republika.

Pukan vybral na Macka „ostrú“ muníciu

„Progresívny generál Macko je často pozývaný do masmédií, aby potvrdzoval tvrdú prozápadnú líniu. Veď poznáte to... Amerika je svätá, Brusel úžasný a všetci čo majú trošku iný názor sú extrémisti a diabli. Keď sa však pozrieme na odbornosť tak zistíme, že generál Macko často rozpráva o veciach, ktorým ani nerozumie,“ píše v krátkom statuse šéf hnutia Milan Uhrík ktorý ešte dodáva, že generál Jozef Viktorín, plukovník Peter Pukan a plukovník Roman Hubert z jeho hnutia Republika Macka patrične „vyškolili“.

Plukovník Peter Pukan hneď v úvode Mackovi pripomína, že sa vyjadruje k práci spravodajských služieb štátu takým spôsobom, ktorý ho utvrdzuje v tom, že danej problematike vôbec nerozumie. „Nemáte problém ani konšpirovať,“ páli ostrými prakticky od začiatku. Macko sa vo videu okrem iného vyjadril, že slovenské bezpečnostné zložky zlyhali pri obrane Slovenska pred extrémizmom a prienikom cudzích spravodajských zložiek.

Generál Macko: "Ak bol niekto mimo realitu, tak to bol minister Naď a nie ja"
"Minister Naď sa mýli, alebo má krátku pamäť," píše na sociálnej sieti generál Pavel Macko. Reaguje tak na informáciu Denníka N, ktorú zverejnili nedávno a v ktorej Jaroslav Nagy tvrdil, že Mikuláš Dzurinda a Pavol Macko boli mimo realitu rokovaní... Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová

„Pán generál, podľa zákona o vojenskom spravodajstve „minister obrany poskytuje Národnej rade SR, prezidentovi SR a vláde SR informácie získané vojenským spravodajstvom, ktoré sú významné pre ich rozhodovanie a činnosť. V tejto citácii ste sa vy, ako osoba, nenašli. Neboli ste totiž nikdy zvolený do funkcie a nezastávali ste nikdy pozíciu, ktorá by vás podľa zákona oboznamovať sa so skutočnosťami, o ktoré by ste mohli vaše tvrdenia oprieť. Vy netušíte, aké opatrenia sa uskutočňovali v situáciách, ktoré vo videu opisujete,“ nešetrí Pukan svojho „vojenského soka“ a dodáva, že svojimi vyjadreniami dehonestuje prácu skutočných profesionálov, ktorí dennodenne dbajú o bezpečnosť občanov Slovenska.

„Vaša snaha o prísne spolitizovanie zložiek štátu spôsobom, že v nich budú slúžiť iba politicky korektní, a vám blízki príslušníci, by nás vrátila do doby temna. Pán Macko, najradšej by ste do spravodajských služieb dosadili svojich ľudí. Toto je ten pravý extrémizmus, toto je vaša skutočná tvár!“ zakončil svoj monológ plukovník Pukan.

Kto nám tých 300 miliónov za MIG-29 pre Ukrajinu zaplatí? Pýta sa generál Viktorín
Vojna na Ukrajine už stála Európsku úniu a najmä USA poriadny balík peňazí. Najmä USA nalievajú do nášho východného suseda nielen peniaze, ale aj zbrane ako do čiernej diery. Na zbraniach bohatnú zbrojárske firmy, ktorým predlžujúci sa konflikt... Čítať ďalej
13 | 08 | 2022 | Tibor Malý

Hubert prirovnal Macka k eskimákovi

Generála vo výslužbe Pavla Macka nešetril ani ďalší generál vo výslužbe, Jozef Viktorín. „Pán Macko sa vo svojom politickom boji rozhodol kádrovať a strieľať do vlastných radov. Dlhoročný funkcionár Ozbrojených síl SR, ktorý spochybňuje prácu svojich kolegov, by si za normálnych okolností nezaslúžil žiadnu reakciu. V hnutí Republika budeme vždy stáť na strane poctivých mužov a žien v službách štátu, ktorých práci si vážime, a preto nedovolíme špiniť ich meno,“ odkázal Viktorín vo videu.

Plukovníkovi Romanovi Hubertovi sa nepáčilo, ako sa Macko, s ktorým sa osobne nepoznajú a služobne sa nikdy nestretli, vyjadroval aj k jeho osobe. „Nikdy ste nebol oprávneným subjektom oboznamovať sa so spravodajskou činnosťou vojenského spravodajstva. Hodnotiť činnosť vojenského spravodajstva síce aj napriek tomu môžete, ale má to výpovednú hodnotu asi ako keď eskimák hodnotí efektivitu zberu kokosových orechov v Afrike,“ skonštatoval so sarkastickým humorom Hubert a dodal, že Macko síce často hovorí o zlyhávaní našich tajných služieb, na Slovensku však máme spravodajské služby, ale tajnú službu nemáme žiadnu.

Minister Naď usvedčený z vlastizrady?! Generál v tom má jasno
Expert na bezpečnostnú a obrannú politiku 40 rokov služby: OS SR, MO SR a GŠ Člen Republikovej rady hnutia Republika Generál Jozef Viktorín zničil jediným statusom ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO). Uviedol, že jeho kroky vedú k oslabeniu... Čítať ďalej
04 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

„O tajnej službe hovoríme iba v prípade, že jej činnosť je pre verejnosť utajená nielen pre jej činnosť, ale aj samotnú existenciu služby. Cieľom vašej „odbornej“ činnosti je bohapustý politický boj, kde sa na jednej strane nekriticky až podporne vystupuje v prospech ministra Naďa, a na druhej strane útočíte na opozičné politické subjekty spŕškou nezmyslov,“ nedával si Hubert servítku pred ústa.

„Extrémistom je podľa vás každý, kto má iný názor ako vy,“ pridal uštipačne. Huberta vraj pobavila i Mackova požiadavka na príslušníkov spravodajských služieb, ktorí majú byť oddaní Slovenskej republike bez nezdravých väzieb na politické špičky, alebo cudziu moc.

„Keby to dnes platilo, tak vedenie vojenského spravodajstva by muselo okamžite skončiť. Ak spomínate oddanosť Slovenskej republike, tak vás môžem ubezpečiť, že vlastenectvo bolo najdôležitejším kritériom pri mojom výbere,“ pripomenul plukovník Hubert generálovi Mackovi a na záver ho vyzýva, aby v jeho politickom boji vážil slová. A ak je v ňom aspoň kúsok generálskej cti, aby sa nezapredával k podpore a obhajovaniu zločinov tejto vlády.

Sudkyňa Jelínková: Za sexuálne zneužívanie dievčaťa kňazom podmienka, za úplatok zeleninou 5 rokov nepodmienečne (zatiaľ neprávoplatne)
Dana Jelinková je aktívna sudkyňa na súde Krajský súd Bratislava. Na portáli dana.blog.pravda.sk publikovala zaujímavý názor. Redakcia HD ho prebrá celý, do textu nezasiahla. Trestná politika a jednotlivé trestné sadzby toho-ktorého členského... Čítať ďalej
15 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik