USA túžia po prevrate (VIDEO)
13 | 08 | 2022 I Milan Laca

Za skutočný cieľ eskalácie ukrajinskej krízy zo strany Spojených štátov by sa nemal považovať takzvaný boj za demokraciu, ale túžba priviesť Rusko k štátnemu prevratu. 

Vyhlásila to  bývalá kongresmanka, veteránka vojny v Iraku Tulsi Gabbardová v americkej televízii Fox News. 

Zámerná vojna

Exkongresmanka obvinila prezidenta Joea Bidena z úmyselného predlžovania krízy na Ukrajine. Americké úrady podľa nej sledujú cieľ dosiahnuť v Rusku štátny prevrat. Podľa nej sa Spojené štáty snažia všetkými možnými spôsobmi eskalovať situáciu v Rusku, a to aj prostredníctvom zástupného konfliktu, ak ekonomický tlak nefunguje.

Video relácie

 

Cieľom je konflikt

Napriek všetkým rečiam a krokodílím slzám, si demokrati vždy dali záležať na morálke. Ako pre obyvateľov Ukrajiny, tak aj pre obranu demokracie. Cieľom je zmena režimu v Rusku a nafúknutie konfliktu na posilnenie NATO a uspokojenie chúťok vojensko-priemyselných korporácií. A pre Joea Bidena je to stále „nový svetový poriadok“, na čele ktorého, ako hovorí, musíme stáť. A on ho vybuduje. Aj keby to znamenalo postaviť nás všetkých na pokraji jadrovej katastrofy,“ povedala Gabbardová.

Rusko v bilaterálnych vzťahoch varuje USA pred „bodmi, z ktorých niet návratu“ 
Rusko varovalo USA pred bodmi, z ktorých niet návratu. Bodmi, po ktorých je možné prerušenie diplomatických vzťahov, povedal v rozhovore pre agentúru TASS Alexander Darchiev, riaditeľ severoamerického odboru ruského ministerstva zahraničných... Čítať ďalej
13 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Neúspešné sankcie
Podľa Gabbardovej sa ekonomické útoky Západu končia pre Rusko oveľa lepšie ako pre Washington, keďže americký líder vytvoril ideálne podmienky pre rast cien, ospravedlňujúc sa podporou Kyjeva. Americké úrady sú podľa nej pripravené vybudovať „nový svetový poriadok“, aj keby to znamenalo doviesť situáciu na pokraj jadrovej katastrofy.
Obete nehrajú úlohu
Bývalá kongresmanka tiež pripomenula slová bývalej ministerky zahraničných vecí Madeleine Albrightovej, ktorá povedala, že pol milióna detí, ktoré zomreli v Iraku, "bolo vhodnou cenou za sankcie Clintonovej".  "Žiadne následky, žiadne množstvo smrti, ničenia a utrpenia nezabráni večnému Washingtonu naplniť svoju agendu, zdôraznila Tulsi Gabbardová.
 
Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik