Robert Fico: Viktor Orbán prešiel cez rozum nielen Zelenskému, ale celému Západu
13 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

Za zastavením dodávok ropy na Slovensko je podľa Roberta Fica predovšetkým snaha ukrajinského prezidenta Vladimíra Zelenského ukázať silu, ale môže tam byť aj snaha potrestať Maďarsko za jeho suverénne postoje. "Maďarský premiér Viktor Orbán ale prešiel ukrajinskému prezidentovi cez rozum a dodávky ropy sa obnovili," vysvetľuje vo videu na sociálnej sieti expremiér Robert Fico, predseda strany SMER - SD. 

Z Ruska pred niekoľkými dňami prestala tiecť na Slovensko ropa.Preprava bola pozastavená už od 4. augusta. Dôvodom boli problémy s platbami za dodávky.  Ruský prevádzkovateľ ropovodov Transnefť ako dôvod uviedol, že pre sankcie proti Rusku nebolo možné spracovať platby za tranzit.

Dodávky na Slovensko a Maďarsko boli následne obnovené vďaka tomu, že poplatky za Rusko uhradila slovenská rafinéria Slovnaft a jej maďarský vlastník MOL. Pred niekoľkými hodinami začala ropa prúdiť aj do Česka.

Vďaka Viktorovi Orbánovi

"Našťastie, ale máme tu opäť maďarského premiéra Viktora Orbána, ktorý prešiel cez rozum nielen Zelenskému, ale celému Západu," hovorí Robert Fico vo videu na sociálnej sieti.

Ten dal pokyn maďarskej spoločnosti MOL, ktorá inak vlastní aj slovenský Slovnaft, aby namiesto Ruska zaplatila tranzitné poplatky Ukrajine," vysvetľuje Fico.

"No čo už mala Ukrajina robiť, keď tieto poplatky prišli z krajiny členského štátu Európskej únie. Ukrajina museli túto platbu prijať," hovorí Robert Fico.

Kto nám tých 300 miliónov za MIG-29 pre Ukrajinu zaplatí? Pýta sa generál Viktorín
Vojna na Ukrajine už stála Európsku úniu a najmä USA poriadny balík peňazí. Najmä USA nalievajú do nášho východného suseda nielen peniaze, ale aj zbrane ako do čiernej diery. Na zbraniach bohatnú zbrojárske firmy, ktorým predlžujúci sa konflikt... Čítať ďalej
13 | 08 | 2022 | Tibor Malý

"Predstavte si, žeby tento problém mal riešiť slovenský premiér Eduard Heger," vysvetľuje Fico

"Garantujem vám, žeby sa na to vykašlal. Nechal by kľudne vyschnúť slovenské pumpy a ešte ako darček by možno pribalil pánovi Zelenskému rozmontovanú atómovú elektráreň či už z Mochoviec, alebo Jaslovských Bohuníc," hovorí Fico.

"Nemáme suverénnu vládu. Nedovoľme aby ukrajinský prezident ohrozoval národné ekonomické záujmy Slovenskej republiky a prerušenie dodávok ruskej ropy, nebolo ničím iným, len ohrozením národných záujmov našej krajiny," dodáva v závere Fico.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik