Hrozí Spojeným štátom veľká vojna?
13 | 08 | 2022 I Milan Laca

USA sú na pokraji vojny s Ruskom a Čínou, hovorí Kissinger.

Bývalý minister zahraničných vecí USA Henry Kissinger sa domnieva, že Spojeným štátom hrozí vojna pre problémy, ktoré si čiastočne vytvorili sami.
Naozaj vojna?
"Sme na pokraji vojny s Ruskom a Čínou v otázkach, ktoré sme čiastočne vytvorili bez akejkoľvek predstavy o tom, ako sa to skončí alebo kam by to malo viesť," povedal Kissinger v rozhovore pre Wall Street Journal. Bývalý minister poznamenal, že "všetko, čo sa dá urobiť, je neeskalovať napätie a vytvárať možnosti, ale na to musí existovať nejaký cieľ."
 
Rusko v bilaterálnych vzťahoch varuje USA pred „bodmi, z ktorých niet návratu“ 
Rusko varovalo USA pred bodmi, z ktorých niet návratu. Bodmi, po ktorých je možné prerušenie diplomatických vzťahov, povedal v rozhovore pre agentúru TASS Alexander Darchiev, riaditeľ severoamerického odboru ruského ministerstva zahraničných... Čítať ďalej
13 | 08 | 2022 | Diana Zaťková
 Čo s Kyjevom?
O Ukrajine Kissinger povedal, že predtým považoval za najlepšiu úlohu tejto krajiny „niečo ako Fínsko“, ktoré nie je súčasťou Severoatlantickej aliancie. Teraz, kvôli  konfliktu s Ruskom sa domnieva, že oficiálne, alebo nie, sa k Ukrajine treba správať ako k členovi NATO. Pokiaľ ide o dohodu o Ukrajine, podľa Kissingera si Rusko ponechá „Krym a časti Donbasu“. 
Ako vyriešiť konflikt

Henry Kissinger v rozhovore pre The Spectator načrtol možnosti, ktoré by podľa neho mohli ukončiť konflikt na Ukrajine. Víťazstvom Ruska podľa neho bude získanie „20 % územia Ukrajiny a väčšiny Donbasu, hlavných priemyselných a poľnohospodárskych oblastí a pásu územia pozdĺž Čierneho mora“.

Okrem toho vyhlásil, že Rusko zohráva v Európe dôležitú historickú úlohu. Po vyriešení konfliktu na Ukrajine treba podľa neho „veľmi vážne zvážiť otázku vzťahov medzi Ruskom a Európou“.


USA túžia po prevrate (VIDEO)
Za skutočný cieľ eskalácie ukrajinskej krízy zo strany Spojených štátov by sa nemal považovať takzvaný boj za demokraciu, ale túžba priviesť Rusko k štátnemu prevratu. Vyhlásila to bývalá kongresmanka, veteránka vojny v Iraku Tulsi Gabbardová v... Čítať ďalej
13 | 08 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik