SaS sa zúčastní na piatkovom stretnutí koalície v Bôriku
12 | 08 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Strana SaS sa zúčastní na piatkovom stretnutí v bratislavskom hoteli Bôrik, na ktoré pozvalo predstaviteľov strán koalície hnutie OĽANO. Následne zaujme stanovisko. TASR to potvrdil hovorca SaS Ondrej Šprlák.

Predsedníctvo hnutia OĽANO, ako aj jeho poslanecký klub vo štvrtok (11. 8.) informovali, že líder OĽANO Igor Matovič zostane ministrom financií aj po uplynutí ultimáta od strany SaS. "Toto rozhodnutie je nemenné. Igor Matovič vyhral voľby. Dostal mandát na zostavenie koalície pre toto volebné obdobie. Je predsedom strany s najvyšším počtom poslancov v parlamente," odôvodnilo svoje rozhodnutie predsedníctvo a poslanci OĽANO.

Hnutie upozornilo, že Slovensko čelí bezprecedentným výzvam, ako je pandémia, vojna na Ukrajine, utečenecká kríza, extrémna inflácia či rast cien energií. "Je to čas, keď je potrebné držať spolu, poskytnúť občanom potrebnú oporu a istotu, že ich vláda týmto náročným obdobím bezpečne prevedie," dodalo.

SaS vypovedala koaličnú zmluvu a žiada vypracovanie novej. Jej požiadavkou je aj odchod Matoviča z vlády. Ak sa jej požiadavky nenaplnia do konca augusta, ministri za SaS chcú podať demisiu.

Ján Baránek: Médiá za fašistov označia aj tých, ktorí nimi nie sú
Ľudia, ktorí volajú po slobode prejavu spoločnosť označuje za fašistov a o tých, čo nútia iným "správne" názory hovorí ako o prebudených. Aj tieto slová odzneli v rozhovore Martiny Kociánovej s RNDr Jánom Baránkom. Slovo fašizmus sa zneužíva a... Čítať ďalej
11 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik