Bude piata dávka vakcíny proti COVIDU? Alebo aj šiesta? (VIDEO)
12 | 08 | 2022 I Tibor Malý

Situácia okolo Covidu-19 sa ešte stále nevyjasnila. Medzi ľuďmi síce ešte stále straší, už to však nie je taká hrozba ako na jeho začiatku pred viac ako dvomi rokmi. Napriek tomu sa proti nemu ešte stále odporúča očkovanie experimentálnymi vakcínami, ktorým navyše pomaly končí doba expirácie. Lenže niektorí ľudia už dostávajú piatu (!) dávku, nad čím sa v statuse pozastavuje člen hnutia Republika Marek Kurta, ktorý k nemu pripojil aj krátke video.

Mnohé štáty, vrátane tých v EÚ, ale i USA či Kanada, nakúpili po prvej smrtiacej vlne koronavírusu vakcíny, ktoré boli síce experimentálne, lenže podľa tvrdení výrobcu COVID-19 účinné, lebo ak ho už nie zlikvidujú, tak aspoň spomalia, respektíve tým, ktorí sa dajú zaočkovať umožnia vyhnúť sa smrti a zväčša mať iba slabý priebeh choroby. To bol iba začiatok, keď sa tiež hovorilo, že očkovať sa bude treba maximálne dvakrát. Ako sa neskôr ukázalo, na to, aby nemal človek vážny priebeh koronavírusu potrebuje aj tretiu, štvrtú, ba teraz už aj piatu dávku. Kedy sa to však zastaví nikto nevie. Ako sa totiž ukazuje, vakcíny sú pre farmaceutické firmy obrovským biznisom, navyše vlády ich nakúpili také obrovské množstvá, že z nich väčšiu časť jednoducho spotrebovať musia.

Vo Veľkej Británii už očkujú aj piatou dávkou

Spotrebovať ich musia aj preto, lebo do nich investovali obrovské peniaze. Ľuďom treba preto prízvukovať, že očkovať sa je treba neustále. Nad touto „stratégiou“ sa v krátkom statuse zamýšľa aj Marek Kurta z hnutia Republika, ktorý navyše pripojil aj video z rozhovoru s človekom, ktorý piatu dávku obhajuje, ba neštítil by sa ísť aj na ďalšie! „Svedok covidový v akcii. Vzrušene hovorí o tom, akým požehnaním je 4. dávka starých vakcín, hoci účinnosť je už len pár mesiacov. Ale to vraj nevadí, pretože sa môžeme tešiť ešte na konci jesene na dávku číslo 5,“ píše v statuse Marek Kurta, ktorý ešte dodáva, že ak to tak pôjde ďalej, tak ďalšie dávky budú mať kratšiu účinnosť než je trvanlivosť jogurtu.

Nemáme na pomoc Slovákom pri každodennom zdražovaní, ale ideme vyhadzovať vakcíny za 5 miliónov eur!
Dátum expirácie až 189–tisíc očkovacích látok vypršal. A čas záruky sa kráti ďalším 3,5 milióna vakcín, ktoré máme na skladoch. To už našich politikov naozaj viac zamestnávajú hádky miesto toho, aby sa starali o predaj pre Slovensko nepotrebných... Čítať ďalej
12 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

A čože povedal dotyčný respondent, ktorého sa na očkovanie štvrtou, teda už zastaranou vakcínou pýtala redaktorka? „Má to zmysel! Rozhodne to má zmysel. Je dokázané, že tá štvrtá dávka chráni, aj keď tá ochranná lehota po nej je kratšia než u tých predchádzajúcich. Ale zaplať Pán Boh za to a hlavne i relatívne dlhý čas chráni proti tým najvážnejším prípadom tejto choroby.,“ skonštatoval muž, ktorý by vraj o tom už vôbec nediskutoval.

„Aj keby to dopadlo nakoniec tak, že by trebárs žiadna špecificky omicronová vakcína nebola k dispozícii, a naďalej by sa do konca tohto roku používali ako posilňujúce dávky tieto,“ prízvukuje muž, ktorý pripúšťa, že je celkom pokojne možné, že v takejto situácii by sa dávala niekedy v neskorej jeseni piata dávka tým rizikovým skupinám. „Prečo nie? Vo veľkej Británii sa napríklad dáva zdravotníkom a ľuďom v rizikových profesiách. Niektorí z nich skutočne, vrátane mojej dcéry, ktorá tam pracuje, tak má tú piatu dávku,“ povedal muž na záver videa.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik