Juraj Krúpa: Mrzí ma, že Jaroslav Naď zmatovičovatel
12 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Len čo poslanec Juraj Krúpa za sebou v poslaneckom klube OĽaNO riadne "tresol dvermi" a vstúpil do klubu SaS, pustilo sa do neho hneď niekoľko bývalých straníckych kolegov. Naposledy tak urobil v rozhovore v Denníku N minister obrany.

Na čo Krúpa reaguje

"V politike som sa naučil, že najväčšie nepriateľské aktivity očakávaj od blízkeho priateľa. Juraj nielenže odišiel, čo by mnohí povedali, že okej, ale odišiel s množstvom klamstiev, ktoré začal púšťať, lebo sa chcel zapáčiť a byť chrumkavý. Keď je toto cesta, ktorou on chce ísť, držím mu palce," povedal pre Denník N minister Naď na margo Krúpovho odchodu.

Je rozhodnuté? Naď vysvetlil postoj k požiadavke SaS o odchode Igora Matoviča
Jaroslav Naď vyvolal nedávno veľký rozruch svojim vyjadrením, že zvažuje odchod z politiky, pretože je z nej znechutený. Koaličná kríza vrcholí a bola aj hlavnou témou rozhovoru, ktorý priniesol Denník N. Naď vysvetlil svoj postoj a postoj OĽaNO k... Čítať ďalej
11 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

OĽaNO je pre Krúpu uzavretá kapitola

Preto po svojom vstupe do SaS mienil o odchode z pôvodného klubu hovoriť len výnimočne, aj to neosobne a stručne. 

"Na jednu lož však musím zareagovať, aj keď som pôvodne zvažoval, že nemám žiaden záujem zapletať sa do malicherných výmien názorov. Vraj som sa mal podľa vyjadrenia Jaroslava Naďa v Denníku N opätovne pýtať na moje miesto na kandidátke OĽaNO v najbližších voľbách. A keďže som vraj nedostal uspokojivú odpoveď na moje naliehanie, tak som uprednostnil prestup do SaS kvôli miestu na ich kandidátke," bráni sa poslanec Krúpa.

"Tu sa stručne pozastavím nad absenciou schopnosti vnímať v OLaNO jednotlivca ako samostatne mysliacu bytosť, ktorá koná na základe vlastného uvažovania a presvedčenia, ktoré nekorešponduje s názormi predsedu strany, alebo jeho vedenia. V tom momente sa stávate podozrivý, až priam heretik," začína Krúpa dlhšie vysvetľovanie situácie.

Nie, pani ministerka Kolíková! Krivočenko na covid nezomrel
Vo februári 2021 zomrel v trenčianskej väzenskej nemocnici advokát Ľubomír Krivočenko. Jeden z obvinených v kauze Dobytkár. Mária Kolíková, ministerka spravodlivosti, vtedy jeho smrť pripísala Covidu. Vyšetrovanie preukázalo niečo iné, informuje... Čítať ďalej
11 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Bolo to presne naopak

"V prípade miesta na kandidátke ma Jaroslav Naď dva dni presviedčal, aby som za prelomenie veta prezidentky zahlasoval a medzi ponukami a vyhrážkami mi ponúkol aj túto možnosť. Že ako člen predsedníctva mi vybaví popredné miesto na kandidátke, ak zahlasujem správne. Vtedy som mu odpovedal, že na také niečo nenaletím, keďže je ešte 1,5 roka do volieb a kandidátku bude aj tak zostavovať Igor Matovič. Na túto odpoveď už prišli len vyhrážky. To isté sa dialo aj počas našej poslednej komunikácie. Nie, nikde som nehovoril, že sme spolu volali. V tomto zámere ma totiž predbehol premiér Eduard Heger a od Jaroslava Naďa už chodili len štipľavé správy bez ochoty si veci prediskutovať," odhaľuje poslanec svoju verziu.

Osobné rozhovory s Naďom

"S Jaroslavom Naďom som mal veľa súkromných rozhovorov na veľa tém. Niekoľkokrát som s ním osobne rozoberal aj Igora Matoviča a ďalších v OĽaNO. Ale neznížim sa k tomu, aby som to zneužil akýmkoľvek spôsobom," píše poslanec dnes už za SaS.

Ľudia s handicapom vyzývajú: nerobte si na nás politickú reklamu!
Pred pár rokmi sme boli svedkami, ako Ľudová strana naše Slovensko usporiadala nejakú akciu, na ktorej odovzdala rodinám, ktoré majú handicapovaného člena, šek s až príliš symbolickou sumou. Aktuálne si na handicapovanej umelkyni platí reklamu na... Čítať ďalej
10 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik