Čína obvinila Ameriku z vypuknutia vojny na Ukrajine
11 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Spojené štáty boli hlavnou príčinou vypuknutia vojny na Ukrajine, pretože rozširovaním NATO "zatlačili Rusko do kúta", povedal čínsky veľvyslanec v Moskve Zhang Hanhui.

"Ruská tlačová agentúra TASSZ urobila rozhovor s čínskym veľvyslancom, v ktorom Zhang Hanhui okrem iného hovoril o tom, že „iniciátorom a hlavným podnecovateľom“ vojny na Ukrajine boli nepochybne Spojené štáty americké, ktoré teraz len situáciu zhoršili, poskytnutím zbraní Ukrajine a sankciami proti Rusku," píše maďarský portál Index.hu.

"Ich konečným cieľom je oslabiť a rozdrviť Rusko zdĺhavou vojnou a sériou sankcií," vysvetlil Zsang Hanhuj ruským novinám.

Okrem toho sa domnieva, že vzťah medzi Pekingom a Moskvou je v "najlepšom štádiu v celej histórii" a vyjadril tiež nespokojnosť s návštevou Nancy Pelosiovej na Taiwane, píše Reuters, ktorý mal podľa Index.hu, zastúpenie na uskutočnenom rozhovore.

Čečenský vodca odkázal Ukrajincom
Ramzan Kadyrov, čečenský vodca poslal ukrajinskej armáde cez Telegram odkaz. Ukrajincom píše, že stále majú šancu zachrániť si život a vrátiť sa k svojim rodinám. Píše aj o plánoch Západu. Čečenský vodca píše Ukrajincom, aby nenechali Západ zničiť... Čítať ďalej
11 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik