Becík hľadá odpovede: Prečo pôjdu "hore" ceny elektriny? (VIDEO)
12 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Branislav Becík, starosta obce Dvory nad Žitavou, sa vo svojom aktuálnom videu na sociálnej sieti pýta, kde sa stala chyba, že stúpajú aj ceny elektriny.

Na pozadí Mochovce

"Nikto z môjho okolia nepozná odpoveď na otázku, prečo nás čaká mimoriadne vysoký nárast ceny elektriny pre domácnosti a firmy. Vie mi niekto z vás odpovedať na toto?" Prihovára sa divákom Branislav Becík z poľa, na pozadí ktorého vidno jadrovú elektráreň Mochovce.

Fungujú rovnako

Táto jadrová elektráreň, rovnako, ako tá v Jaslovských Bohuniciach, fungujú rovnako, bezo zmien oproti minulosti. 

Hamranov odkaz Ficovi a Sakovej
Prezident policajného zboru Štefan Hamran na tlačovej besede rázne odmietol kritiku bývalej ministerky vnútra Denisy Sakovej (HLAS - SD) a expremiéra Roberta Fica (SMER - SD). Ne/dôveryhodný policajný zbor? Hamran na tlačovke pripomenul, že pred... Čítať ďalej
11 | 08 | 2022 | Eka Balašková

"Bol som sa taktiež pozrieť na rieku Váh. Voda v nej tečie rovnako. Elektrárne fungujú úplne normálne, oproti predchádzajúcim rokom sa nič nezmenilo. Taktiež funguje rovnako vodná elektráreň Gabčíkovo," menuje politik. Pripomína, že vodu v našich riekach máme stále rovnako zadarmo a menuje aj solárne, či veterné elektrárne.

Výroba predčí spotrebu

"Čo sa zmenilo? Prečo máme zrazu platiť viac za elektrinu, ktorú vyrábame na Slovensku? Veď elektrina sa vyrába za rovnakých podmienok, ako pred rokmi?" Becík tiež pripomína, že Slovensko vyrobí viac elektrickej energie, ako samo spotrebuje. 

"Budem sa pýtať dovtedy, kým nebudú ľudia platiť za elektrinu takú cenu, za akú si ju my, doma na Slovensku, dokážeme lacno vyrobiť," upozorňuje politik. 

Preberie sa Josef Laufer po troch rokoch z kómy?
Speváka a herca Josefa Laufera si pamätá skôr generácia 50+. Dnes má narodeniny, 83 rokov. Z toho tretie prežíva v kóme. Narodenie a život česko-slovenského umelca si pripomínajú aj Topky. Exotický vzhľad Za ten vďačí "kombinácii", ktorá sa... Čítať ďalej
11 | 08 | 2022 | Eka Balašková

"Nech nám vláda dá jasnú odpoveď, prečo sa toto deje, keď v podstate sa nič nezmenilo," dožaduje sa Becík. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik