Preberie sa Josef Laufer po troch rokoch z kómy?
11 | 08 | 2022 I Eka Balašková

Speváka a herca Josefa Laufera si pamätá skôr generácia 50+. Dnes má narodeniny, 83 rokov. Z toho tretie prežíva v kóme. Narodenie a život česko-slovenského umelca si pripomínajú aj Topky.

Exotický vzhľad

Za ten vďačí "kombinácii", ktorá sa zrodila vo Francúzsku. Otec, český lekár Maxim, ako dobrovoľník nastúpil do španielskej občianskej vojny a v Španielsku našiel aj Josefovu matku, rekapitulujú Topky. Bola ňou zdravotná sestra Edelmira Perez de Montanez. 

Detstvo aj v Anglicku

Otec, detský ortopéd, sa vrátil do Prahy, keď mal Josef osem rokov, no medzitým žili Lauferovci aj v Anglicku. Strednú školu absolvoval vo Vrchlabí a na vojenčinu ho povolali na Slovensko. Tu už sa venoval pantomíme, divadlu, ale aj spevu. V roku 1957 vyhral súťaž "Hledáme nové talenty" a popri vojenskej službe vyštudoval herectvo. 

Nora Kabrheľová už môže cestovať!
Boli časy, keď bola "všade" a neohrozene sa vyjadrovala ku "všetkému. Nora Mojsejová, dnes Kabrheľová je dnes známejšia cez súdne procesy a pobyt za mrežami. Aktuálne má však aj novinky, píše Pluska. Zrušený dozor Košický okresný súd Eleonóre... Čítať ďalej
10 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Spieval aj v skupine Olympic

Ešte pred tým, ako sám spoluzaložil country kapelu Tornado. Keď mal 20 rokov, vyšla jeho prvá malá platňa (singel) a v 70. rokoch založil už vlastnú skupinu Golem. Topky pripomínajú, že neskôr "naskočil" na muzikálovú vlnu a hral v mnohých muzikáloch: Za všetky len Pokrvní bratia, Galileo či Dr Jekyll a Mr. Hyde.

Nebol len spevák

Laufera poznáme aj ako herca (séria Kameňák), ale aj ako režiséra, napríklad opier (Don Giovanni). Jeho exotický šarm, vzhľad a v neposlednom rade znalosť jazykov ho predurčovali aj k moderovaniu mnohých mediálnych podujatí.

Prečo je v kóme

V roku 2020 absolvoval operáciu kolena, po ktorej ho uviedli do umelého spránku. Po štyroch mesiacoch sa prebral, no znovu upadol do kómy a dodnes sa z nej zatiaľ neprebral.

Padne Matovič vďaka parlamentnému odvolávaniu?
Slovenskú spoločnosť už dlhodobo zamestnáva ako bumerang sa vracajúci spor dvoch ministrov - Igora Matoviča a Richarda Sulíka. Ten, zdá sa, vyústi do odchodu jedného z nich. Hlboké korene Korene tohto sporu sú ešte niekde v roku 2018-19.... Čítať ďalej
11 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik