Pre rast cien energií si študenti za internát priplatia
10 | 08 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Pre rast cien energií si študenti Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici za ubytovanie v internátoch priplatia. TASR to potvrdila Dana Straková z referátu marketingovej komunikácie UMB.

Pripomenula, že poplatky za miesto v študentskom domove sa zmenia od septembra tohto roka. "Priemerný mesačný nárast ceny predstavuje desať eur za osobu, čo v percentuálnom vyjadrení zodpovedá zvýšeniu o 12 až 19 percent," spomenula. Doplnila, že v súčasnosti sú ceny za ubytovanie v rozpätí od 61 do 76 eur.

Podľa nej je kapacita banskobystrických študentských domovov pre denných študentov 2265 postelí. "V akademickom roku 2021/2022 bolo evidovaných 2940 žiadostí o lôžko," podotkla s tým, že v súčasnosti univerzita svoje kapacity pre umiestnenie študentov v internátoch nezvyšuje.

Belousovová: sociálny výbuch je na spadnutie
"Psi sa bránia útokom a krysy sa zachraňujú útekom," začína svoju najnovšiu glosu Anna Belousovová na Facebooku. Taká je podľa nej charakteristika politickej scény Slovenska. Veľmi dobre vedia, čo robia "A majú sa pred čím zachraňovať. Sociálne... Čítať ďalej
09 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik