Belousovová: sociálny výbuch je na spadnutie
09 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

"Psi sa bránia útokom a krysy sa zachraňujú útekom," začína svoju najnovšiu glosu Anna Belousovová na Facebooku. Taká je podľa nej charakteristika politickej scény Slovenska.

Veľmi dobre vedia, čo robia

"A majú sa pred čím zachraňovať. Sociálne problémy predstavujú doslova časovanú bombu. Napríklad situácia dôchodcov je viac než alarmujúca," pripomína Belousovová a to ešte nespomenula situáciu pracujúcej chudoby, či rodičov, ktorí vychovávajú svoje dieťa sami, bez partnerov.

Výhovorky nepomôžu

"Tu sa už nemôže vláda vyhovárať lebo Fico, pretože za fakt, že sa 30 percent dôchodcov prepadlo do obrovskej chudoby, je priamo zodpovedná tato vládna koalícia - OĽaNO, SaS, Sme rodina a Za ľudí. Táto vláda seniorom zobrala 200 miliónov z 13. dôchodku a 13. dôchodok predčasne vyplatila. Okrem toho neurobila pre dôchodcov nič," rozhorčuje sa politička.

Koľko je takých?

"Sľúbená mimoriadna valorizácia o skoro 12 percent bola totiž schválená predchádzajúcou vládou. Priemerný dôchodca na Slovensku má na deň necelé 4 eurá. A to ešte nezačalo očakávané zvyšovanie cien energií. V podobnej situácii ako dôchodcovia sú, alebo sa čo nevidieť ocitnú ďalšie ohrozené skupiny- rodiny s deťmi, zdravotne postihnutí..." upozorňuje Belousovová.

Farkašovský: "O osude pohašterených a mentálne vyprahnutých vládnych kmeňov rozhodne súboj náčelníkov"
Sranda, ako celú túto trápnu frašku vo svojom facebookovom statuse Farkašovský nazval, podľa neho ešte nekončí. Tá najväčšia začne, keď sa všetci jej aktéri vrátia z dovoleniek. Politické velebnosti oddychujú Čochvíľa sú späť ...aby v ničení... Čítať ďalej
09 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

A čo robia vládni politici?

"Bomba tiká a k sociálnym výbuchom už nemáme ďaleko. Vládni politici zachraňujú vlastné zadky. Zachraňujú sa útekom od zodpovednosti za zúfalý stav spoločnosti a tvária sa, že to nie oni, to tí druhí," rozhorčuje sa predsedníčka strany Národ a spravodlivosť. 

Tak si to zhrňme

"Sulík znovu rozohral svoje obohrané divadlo s Matovičom, aby mal dôvod sa zdekovať na svoj austrálsky ranč, kde bude ďaleko od hnevu ľudí. Minister Naď po tom, čo urobil zopár veľmi dobrých miliardových biznisov v rezorte obrany, si zrazu uvedomil, že on je vlastne z politiky znechutený a rozmýšľa, že to tiež asi zabalí," rekapituluje aktivitu vládnych politikov Belousovová.

"Pani prezidentka sa navlečie do kroja a smeje sa ako lečo na stretnutí s dôchodcami. Až to vyzerá ako výsmech nad ich zúfalou situáciou, keď si uvedomíme, že túto vládu stvorila a v čase krízy aj resistuovala práve ona! A ešte poteší verejnosť fotom z dovolenky z miest, kde tie cca 4€, ktoré má dôchodca na deň, ona minie asi len za poplatok na wc," nešetrí ani prezidentku.

Egoizmus a nulová empatia

"To sú spoločné znaky týchto ľudí. Tí z nich, ktorí majú dlhšie vedenie si ešte užívajú a tí prefikanejší už vetria problémy a balia kufre..." upozorňuje politička.

Trenčiansky samosprávny kraj: Vystrieda niekto Bašku?
Na poste predsedu Trenčianskeho VÚC politológovia neočakávajú nejaké búrlivé zmeny. Zatiaľ sú známi traja kandidáti. Prekvapiť však môže hociktorý z nich. SME zisťovalo viac. Obháji si post Jaroslav Baška? „Keď som sa pred piatimi rokmi opätovne... Čítať ďalej
09 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik