Biden podľa Trumpa vedel vopred o razii v Mar-a-Lago
10 | 08 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Bývalý americký prezident Donald Trump obvinil v utorok svojho nástupcu Joea Bidena, že o razii v jeho floridskej rezidencii, ktorú uskutočnil v pondelok americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI), vopred vedel. Biely dom však uviedol, že Biden o razii nemal vedomosti. TASR správu prevzala v stredu z agentúry DPA.

"Biden o tom vedel všetko rovnako, ako vopred vedel o obchodoch Huntera (Bidena)," napísal Trump v utorok na svojej sociálnej sieti Truth Social.

Trump sa počas kampane pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2020 usiloval dosiahnuť vyšetrovanie Huntera Bidena, ktorý je synom súčasného prezidenta, Trumpovho vtedajšieho súpera. Dôvodom boli údajné obchodné aktivity Huntera Bidena počas jeho pôsobenia na Ukrajine.

Biely dom však uviedol, že nebol o pondelňajšej razii v Trumpovom sídle vopred informovaný, približuje DPA. "Prezident nebol informovaný a nevedel o tom. Nikto v Bielom dome nebol vopred upozornený," uviedla hovorkyňa Bieleho domu Karine Jean-Pierreová.
Trump, ktorý sa v čase prehliadky nenachádzal v dome, odsúdil kroky FBI ako bezprecedentné voči bývalému prezidentovi.

"Nie sme na tom lepšie ako krajina tretieho sveta, ako nejaká banánová republika," napísal Trump.

Dôvodom prehliadky boli podľa amerických médií vládne dokumenty, ktoré sa do luxusného sídla Mar-a-Lago dostali po tom, čo Trump vlani v januári opustil prezidentský úrad.

Americkí prezidenti musia podľa zákona odovzdať všetku svoju písomnú komunikáciu a dokumenty Národnému archívu. Ten vo februári oznámil, že z Mar-a-Lago získal 15 škatúľ s dokumentmi týkajúcimi sa okrem iného aj utajovaných skutočností súvisiacich s národnou bezpečnosťou, ktoré mal Trump odovzdať ešte pri odchode z funkcie.

"Žiletka" má gule: Dres, ktorý mám od Putina nevrátim! Nemám prečo, vážim si ho!
Športovci, ale aj bežní ľudia, majú doma veci, ktoré im pripomínajú zaujímavé udalosti ich života, respektíve súperov, s ktorými si zmerali sily. Jedným z nich je aj slovenská hokejová legenda Jozef Golonka. Ako píše portál pravda.sk, naša slávna... Čítať ďalej
09 | 08 | 2022 | Tibor Malý

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik