Názor odborníkov: Zdraví ľudia už nepotrebujú ďalšiu dávku
08 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

Premorili sme sa. Aspoň to tvrdia odborníci a vyjadrujú názor, že zdraví ľudia už nepotrebujú ďalšiu dávku vakcíny proti Covidu. Čo by na to však povedali farmaceutické spoločnosti?

Dva týždne sa na Slovensku ľudia nad 50 rokov a s oslabenou imunitou očkujú už štvrtou dávkou vakcíny. No podľa odborníkov by bežná populácia už pred ťažkým priebehom mala byť chránená dostatočne. Premorili sme sa. Informuje o tom portál televízie Markíza tvnoviny.sk.

Väčšie riziko ako pomoc?

Dokonca čoraz viac odborníkov tvrdí, že dopady vakcín môžu byť v niektorých prípadoch nebezpečnejšie, ako samotná hrozba covidu!

„Bola urobená pomerne veľká štúdia v Izraeli so 4. dávkou a dokázali, že nejakú ochranu proti covidu to dáva iba na mesiac, ale podstatne viac to má vedľajších účinkov. Je to logické, pretože organizmus je už niekoľkokrát vystavený mRNA,“ hovorí český imunológ Jaroslav Svoboda.

Hlavný denník je späť presne týždeň! SME útočí a šíri dezinformácie
Hlavný denník po blokovaní NBÚ opäť odštartoval 1. augusta 2022. Po týždni fungovania denník SME analyzuje činnosť Hlavného denníka, ale v článku, ktorý zverejnil nešíri pravdivé informácie, ale hoaxy. Čo a hlavne prečo sa Hlavný denník ocitol na... Čítať ďalej
07 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

„Štátny ústav pre kontrolu liečiv eviduje ku koncu júla 11 091 hlásení podozrení na nežiadúce účinky vakcín proti covid-19, a z toho 1715 hlásení bolo vyhodnotených ako závažných,“ uviedla hovorkyňa ŠÚKL Magdaléna Jurkemíková.

Najčastejšie boli hlásené nezávažné nežiadúce účinky, napríklad bolesť v mieste vpichu, horúčka či vracanie. Zo závažných je to strata vedomia, pretrvávajúce zvýšenie tlaku krvi zväčša u pacientov s hypertenziou či trombóza. Ku dnešnému dňu evidujeme sedem úmrtí v kauzálnej súvislosti s vakcínami a to buď v stupni možný alebo pravdepodobný.

Booster nie je účinný voči novým variantom

Dva týždne už očkujeme aj štvrtou dávkou. Ide o booster, ktorý však nie je účinný voči novým variantom.

„Momentálne evidujeme 2653 ľudí, ktorým bola podaná 4. dávka vakcíny, to znamená druhý booster,“ dodala hovorkyňa NCZI Veronika Daničová.

"Ďakujeme vám dúhoví bratia!" Hrozba vakcinácie je tu opäť
Doteraz platilo, že vírus opičích kiahní sa šíri najmä medzi homosexuálne a bisexuálne orientovanými mužmi. Odborníci však tvrdia, že v dôsledku nedostatku vakcín sa môžu veľmi ľahko rozšíriť aj do celej populácie. Viac vie agentúra Reuters. Kto... Čítať ďalej
08 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Podľa infektológa však bežná populácia ďalšiu booster dávku nepotrebuje. Pred ťažkým priebehom nás chráni doterajšie očkovanie.

„U seniorov a u ľudí s množstvom pridružených diagnóz alebo s poruchou imunitného systému ten imunitný systém zabúda rýchlejšie, preto je lepšie ho osviežiť 4. booster dávkou, ale pre zvyšok populácie to nejaký veľký zmysel nemá,“ hovorí infektológ Peter Sabaka.

Chceš si sťažovať? Tak plať!
Novela zákona o zdravotných poisťovniach prináša niekoľko zmien. Jej návrh hovorí aj o zavedení poplatku 66 eur, ktorý pacient zaplatí pri podaní na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS). Aký má poplatok význam? „Ide skôr o... Čítať ďalej
08 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik