Ťava, ktorá uhryzla muža, nemusí byť vinná! Okolnosti hovoria o inom
07 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Muža pod vplyvom alkoholu uhryzla v cirkuse Aleš ťava. Ten, po prevoze do svidníckej nemocnice zomrel. Zdravotníci vo svidníckej nemocnici, ktorí muža ošetrovali sa zranenia muža nepozdávali. Prípad sledujú tvnoviny.sk

Tvrdil to aj principál

Antonín Aleš, principál cirkusu Aleš síce potvrdil, že ťava na zamestnanca cirkusu zaútočila, pretože zvieratá nemajú radi alkohol.

„Ošetrovateľ náš, bohužiaľ, musím to povedať, oslavoval a ako sa hovorí, zviera nemá rado alkohol, takže asi ucítila trošku toho alkoholu a skutočne ho napadla ťava. Napadla ho veľmi nemilo, pohrýzla ho na ruke, na tvári, viete, je to 500 kilové zviera, takže, bohužiaľ.“ tvrdil pred pár dňami principál. Pripomenul tiež, že aj na zvieratá majú vplyv horúčavy, no zdôraznil, že svoje urobili alkohol a to, že zvieratá pach alkoholu nemajú radi.

Trgédia v Stropkove. Opitého muža dohrýzla ŤAVA!
Svetoznámy český cirkus Aleš má momentálne vystúpenia na východnom Slovensku, kde sa stala kuriózna tragédia. Alkohol sa nevypláca Cirkus aktuálne hosťuje v Stropkove. Podľa informácií Plusky ťava pohrýzla muža do tváre a rúk. Okamžite bol... Čítať ďalej
06 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Piatkové poludnie

„V úvode bola informácia, že bol pohryzený zvieraťom, po ošetrení rán však toto bolo málo pravdepodobné,“ uviedol Marek Pytliak z nemocnice Svet zdravia. Zdravotníkom v nemocnici vo Svidníku sa však jeho zranenia nezhodovali s tým, čo bolo nahlásené.

„Pacient mal sériové zlomeniny rebier na obidvoch stranách, mal zlomenú panvu, zlomeniny viacerých stavcov, mal poranenia kože,“ dodal Marek Pytliak.

Cirkus ide ďalej

„Určite nie, určite nie, program pokračuje ďalej, zvieratá sú v pohode, chodíme k ťavičkám, nič sa nedeje,“ odpovedal o čosi neskôr principál na otázku, či táto udalosť nejako ovplyvní program cirkusu.

Slovenskí poslanci na Taiwane? Len na vás tam čakali!
Duo slovenských poslancov Miroslav Žiak (SaS) a Juraj Šeliga (Za ľudí) sa pred pár dňami vybralo na Taiwan. Čo tam robia, zaujímalo denník 1.pluska.sk. Delegácia na spoznávanie Taiwanu „Nehodlám sa tam biť, bol som pozvaný ako vedúci európskej... Čítať ďalej
06 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

Problém nebude v ťave

„Dozvedel som sa to okolo dvanástej, to mi volala moja manželka, že zamestnanec leží na zemi a asi zrejme v bolestiach, pochopiteľne, no a zrejme je to overené, že ho pohrýzla ťava. Ťava má obrovský pysk, zuby, je to 500-kilové zviera, trvalo to možno pár sekúnd, ale dopadlo to ako dopadlo,“ opakoval Antonín Aleš.

„Pacient bol zo začiatku pri vedomí, ale pravdepodobne tam došlo k vnútornému krvácaniu, takže jeho stav sa náhle zhoršil, musel byť resuscitovaný, potom opakovane resuscitovaný a nakoniec exitoval,“ informoval Marek Pytliak.  

Nezrovnalosti, ktoré vysvetlí pitva

Podľa reportáže si však policajti všimli erárne auto, ktoré malo tri kolesá špinavé a jedno nie. Podľa informácii portálu tvnoviny.sk mala jedna zo zamestnankýň z miesta, kde muž ležal, preparkovať. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Stropkove začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. 

Žiadne ďalšie dávky?
Za dva a pol roka covidu-19 si toto ochorenie vyžiadalo cez 6 miliónov obetí. Zdá sa však, že vedci objavili protilátku, ktorá by mohla byť účinná aj proti ďalším variantom Sars-cov-2, informuje Pluska. Účinok mononukleálnej protilátky Je... Čítať ďalej
06 | 08 | 2022 | Eka Balaskova
?session=true

„Neviem, neviem, naozaj. Nebol som tu. Nikto pri tom nebol, len jedna dievčina, ktorá videla toho pána ležať na zemi, zavolali sanitku a to je pre mňa asi tak všetko, čo viem,“ zmenil neskôr rétoriku principál, ktorý opakoval, že ťava už aj v minulosti v jeho cirkuse napadla človeka pod vplyvom alkoholu.  

_______________

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik