Boris Kollár: Nebudeme odpadkovým košom parlamentu
05 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) sa v štvrtkovom spravodajstve vyjadril celkom jasne. Budúcnosť tejto vlády vidí len vo štvorkoalícii. Vláda s podporou odídencov z ĽSNS sa mu nepáči a ak aj zostane trojkoalícia, jej šancu vidí v tom, že privedie Slovensko do predčasných volieb.

"Nenafukujme balón, nejdeme teraz zachraňovať, niečo, čo sa zachrániť nedá," uviedol Kollár, podľa ktorého sú predčasné voľby jediná možnosť. Do svojho poslaneckého klubu nevezme ani Tarabu, či Kuffovcov. Na margo Jozefa Šimka skonštatoval, že s ním rokovali už pred voľbami, len vtedy už mali kandidátku plnú. "Máme ho prečítaného. On nie je extrémista," presviedča Kollár.

Budú trvať na svojom

"Pre vyjednávanie, ustanovíme tím, sú zaviazaní vyrokovať dohodu, kde Matovič nebude vo vláde," trvá na svojom minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). "Môžete vytvoriť tímov aj 20. Vždy, keď chcete niečo odkopnúť, tak vytvárate komisie," kontruje predseda parlamentu, ktorý si myslí, že SaS je dávno rozhodnutá, že z koalície vycúva. Pripúšťa však, že ak príde správna politika, v politike sa názor zmeniť dá.

Vláda bez SaS? Prvé možnosti už sú na svete!
Koalíčná kríza, v ktorej SaS podmieňuje svoje zotrvanie vo vláde, sa s postupom času dostáva do závozu - nič nenasvedčuje tomu, že Igor Matovič (OľaNO) by na poste ministra financií mal skončiť. Napriek tomu by sa vláda rozpadnúť nemusela a vládne... Čítať ďalej
04 | 08 | 2022 | Eka Balašková

S odchodom počkajte do jari!

Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Šipoš si myslí, že SaS by mala so svojim odchodom z vlády počkať do jari, kedy reálne hrozí, že Rusko stopne plyn. Lenže aj SaS vie, že práve to by im mohlo "zlomiť krk".

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik