Remišová vracia úder! Pán Raši, ten klamár ste VY!
04 | 08 | 2022 I Eka Balaskova

V utorok na poludnie na tlačovej besede Richard Raši (Hlas-SD) vysvetlil tri indície, podľa ktorých Remišovej ministerstvo podporuje kllientelizmus. Netrvalo dlho a ministerka reagovala na svojej facebookovej fanstránke. Reakciu prinášame bez úprav.

Pán Raši, klamať sa v slušnej spoločnosti nepatrí!

Z pôsobenia Smeru a Hlasu ale vieme, že je to pre nich bežnou pracovnou metódou. Richard Raši zanechal po svojom pôsobení vo vláde množstvo zbabraných a predražených projektoch v digitalizácii - len na jednom projekte z jeho éry vyšetrovanom európskou prokuratúrou pre podvody prídu ľudia na Slovensku o 50 miliónov eur. Teraz opäť hrubo klame občanov.

Pravda o sťahovaní Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) do novej budovy je taká, že oproti nájomným zmluvám uzatvoreným za Rašiho a Pellegriniho (ministerstvo vtedy fungovalo ako úrad podpredsedu vlády s budovami, ktoré má dnes) ušetríme v horizonte 10-ročného prenájmu viac ako 7 miliónov eur.

Veronika Remišová má "zarobené" na veľký problém. Vraj KLAME!
V týchto dňoch sa má Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI SR) sťahovať do nových priestorov v širšom centre Bratislavy, ktoré na dnešnej tlačovej besede strany Hlas-SD, Richard Raši, nazval exkluzívnymi. Indície... Čítať ďalej
04 | 08 | 2022 | Eka Balašková
?session=true

Celý proces výberu nových priestorov bol maximálne transparentný, overil a odobril ho Útvar hodnoty za peniaze a do hodnotiacej komisie sme prizvali aj predstaviteľov nadácie Zastavme korupciu, ktorých hodnotenie bolo pozitívne. Vďaka tomu MIRRI dosiahlo významnú úsporu pre štátny rozpočet. Sťahovať ministerstvo je iné ako sťahovať malé solárium, štát musí splniť všetky podmienky hospodárnosti a efektívnosti, čo ministerstvo splnilo a celý materiál schválila vláda. Úradníci nebudú roztratení v budovách po celej Bratislave a budú pracovať efektívnejšie.

Okrem toho sťahujeme aj dátové centrum, ktoré zo súkromných priestorov presúvame do existujúcich voľných priestorov štátnej spoločnosti, kde šetríme oproti pôvodnému Rašiho riešeniu kúpy nových priestorov 40 miliónov eur.

Takto sa opovažuje klamať Hlas a práve Raši, za ktorého vedenia sa okrem iných pochybných projektov podpísala aj zmluva na prenájom nepoužiteľného obchodného priestoru až do roku 2023. Priestor sa pritom jeho úradom vôbec nevyužíval a štát zaňho platil viac ako 8000 eur mesačne. Aj takýchto Rašiho kostlivcov musíme riešiť novým nájmom

Bradavky budúcej prezidentky na futbale? Prečo nie?
Jednoduchosť Romany Tabák, bývalej tenistky, aktuálne už viac, ako dva roky poslankyne NR SR. pravidelne baví internet. Jej excesy vám pripomínať nemusíme, ona sa pripomenie aj sama. Čo-to poslankyňa prezradila aj pre Plusku. Prečo budúca... Čítať ďalej
04 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik