Premiér sa má stretnúť s V. Lengvarským k personálnym zmenám vo vedení ZIA
04 | 08 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Premiér Eduard Heger (OĽANO) sa chce pre personálne zmeny vo vedení Zdravotníckej implementačnej agentúry (ZIA) stretnúť s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským (nominant OĽANO). Ten počas týždňa odvolal z postu riaditeľa agentúry Slavomíra Udiča a dočasne vedením poveril Petru Svobodovú. Pre TASR to potvrdili úrad vlády i rezort zdravotníctva, upozornil na to denník Postoj.

"Termín stretnutia ešte nie je stanovený," uviedol pre TASR tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR. Minister chce na stretnutí informovať Hegera o dôvodoch svojho rozhodnutia.

Svobodová je exnámestníčkou bývalého šéfa Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Denník Postoj pripomenul, že v agentúre mala brániť väčšej transparentnosti, na čo v otvorenom liste upozorňoval riaditeľ jej komunikačného oddelenia Ladislav Ďurkovič.

Vedením ZIA poverili Svobodovú do uskutočnenia riadneho výberového konania, maximálne na šesť mesiacov. Rezort pre TASR skonštatoval, že už v minulosti tam pôsobila. "Pozná teda fungovanie a procesy v agentúre," podotkol. Výberové konanie na post sa dosiaľ nevyhlásilo.

Nikdy nekončiaci príbeh mnohokrát očkovaného Bidena- opäť je pozitívny
Americký prezident Joe Biden mal v stredu znova pozitívny test na ochorenie COVID-19. V správe zverejnenej Bielym domom to uviedol jeho ošetrujúci lekár Kevin O'Connor. Lekár dodal, že test urobili po tom, ako Biden absolvoval ľahké cvičenie.... Čítať ďalej
04 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik