HaZZ: Slovenskí hasiči zasahujú pri požiari v Českom Švajčiarsku už deviaty deň
04 | 08 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Slovenskí hasiči zasahujú pri požiari v Národnom parku České Švajčiarsko už deviaty deň. Pre zvýšenie efektivity hasenia bol počas štvrtka naplánovaný výsadok zlanením hasičov z vrtuľníka do nedostupného terénu. Tento manéver sa však z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok neuskutočnil. TASR o tom informovalo Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Podľa hasičov vzhľadom k pretrvávajúcej potrebe slovenského tímu na mieste požiaru budú hasiči vystriedaní ďalšou skupinou v sobotu (6. 8.). "Z českej strany sme boli zároveň požiadaní o štvrtú nádrž fireflex, ktorú do zasiahnutej lokality privezú striedajúci hasiči. Spomínané nádrže sa pri boji s požiarmi ukázali ako veľmi efektívne. Všetky zriadili a obsluhujú slovenskí hasiči," uviedli.

USA sú rázne proti akejkoľvek snahe o zmenu súčasného stavu na Taiwane
Spojené štáty sú proti akejkoľvek jednostrannej snahe zmeniť súčasný stav na Taiwane, najmä za použitia vojenskej sily. Vo štvrtok to uviedol americký minister zahraničných vecí Antony Blinken v Kambodži na schôdzke šéfov diplomacií Združenia... Čítať ďalej
04 | 08 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik