Čínske svaly (Video)
04 | 08 | 2022 I Milan Laca

Čínske ozbrojené sily dokončili ostrú streľbu vo východnom Taiwanskom prielive. 

Raketové sily čínskych ozbrojených síl úplne splnili svoje úlohy počas živých výcvikových cvičení vo východnom Tajwanskom prielive, uviedlo vo vyhlásení na oficiálnom účte sociálnej siete WeChat Východné bojové veliteľstvo Ľudovej oslobodzovacej armády.
Čo sa deje? 
4. augusta uskutočnili raketové jednotky bojového veliteľstva východnej zóny Čínskej ľudovej oslobodzovacej armády ostrú streľbu na veľké vzdialenosti. Presnými zásahmi na cieľové oblasti vo východnom Tajwanskom prielive dosiahli očakávané výsledky,  všetky rakety presne zasiahli cieľ." - povedal oficiálny predstaviteľ východnej zóny bojového veliteľstva  Shi Yi. "Počas výcvikovej misie s ostrou streľbou boli zadané úlohy plne splnené, kontrola nad príslušnými oblasťami morskej oblasti a vzdušného priestoru bola dosiahnutá," píše sa v správe.
 
Okolo ostrova je horúco
Vojenské manévre sa uskutočnia v šiestich operačných oblastiach okolo ostrova, preto velenie čínskej armády vopred zverejnilo súradnice priestorov cvičenia, aby sa predišlo náhodnému vstupu lodí či lietadiel do týchto priestorov.
Aby vedeli
Cvičenie s ostrými streľbami sa koná  okolo Thaiwanu. Podľa čínskych médií čínska armáda v blízkej budúcnosti použije rakety s konvenčnými hlavicami na ničenie falošných cieľov vo vodách v okolí. Bezprecedentné vojenské cvičenia v Juhočínskom mori sú  odpoveďou Pekingu na návštevu predsedníčky Snemovne reprezentantov USA Nancy Pelosiovej na Taiwane. Politické vedenie Číny považovalo kroky Pelosiovej za agresívnu provokáciu voči nim. 
USA sú rázne proti akejkoľvek snahe o zmenu súčasného stavu na Taiwane
Spojené štáty sú proti akejkoľvek jednostrannej snahe zmeniť súčasný stav na Taiwane, najmä za použitia vojenskej sily. Vo štvrtok to uviedol americký minister zahraničných vecí Antony Blinken v Kambodži na schôdzke šéfov diplomacií Združenia... Čítať ďalej
04 | 08 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik