Pluk Azov: Podľa Slovenska teroristi, podľa Ruska tiež, len Ukrajina to odmieta....a zrazu aj my s ňou
03 | 08 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Podľa európskeho mainstreamu Rusko vyhlásením pluku Azov za teroristov hľadá nové ospravedlnenia a vysvetlenia pre svoje vojnové zločiny. Pluk Azov má však v merku už dosť dávno aj Slovensko. Všetky znaky pluku sú u nás považované za teroristické insígnie a ich používanie by sa malo trestať presne tak, ako sa trestá používanie nacistickej svastiky. Alebo sme na to už zabudli?

V každom prípade, TASR na to, že Slovenská republika považuje pluk Azov za teroristov zabudla tiež. A drží sa európskeho štandardu....

Ukrajinský pluk Azov, ktorý Rusko v utorok zaradilo na svoj zoznam teroristických organizácií, deklaroval, že Rusko takto len "hľadá nové ospravedlnenia pre svoje vojnové zločiny" spáchané na Ukrajine. Pluk Azov vo svojom statuse, zverejnenom v aplikácii Telegram, opäť vyzval americké ministerstvo zahraničných vecí, aby vyhlásilo Rusko za teroristický štát, informovala spravodajská televízia ABC monitorovaná agentúrou TASR.
     

"Po verejnej poprave vojnových zajatcov z pluku Azov v Olenivke Rusko hľadá nové ospravedlnenia a vysvetlenia pre svoje vojnové zločiny," uviedol pluk vo svojom príspevku, pričom narážal na minulotýždňový výbuch na mieste, kde sa nachádzali ukrajinskí vojnoví zajatci a pri ktorom podľa Moskvy zahynulo viac ako 50 ľudí.
      

Ukrajina a Rusko sa zo zodpovednosti za tento výbuch obviňujú navzájom. Rusko sa pravidelne odvoláva na pluk Azov, keď potrebuje argument na podporu svojho tvrdenia, že Ukrajinu ovládajú "fašisti" a "náckovia" a že ju preto treba "denacifikovať".

 

Biden povolil eskaláciu v už aj tak nebezpečnom regióne! Čo na to Taliban?
"Pre tých na celom svete, ktorí sa snažia ublížiť Spojeným štátom: vždy urobíme, čo je potrebné," začal svoj prejav americký prezident Joe Biden potom, ako americké sily zabili vodcu al-Kájdy Ajmána al Zavarího. Prezident Biden oslavuje po tom, čo... Čítať ďalej
02 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

 

Stačí povedať, že jednoducho nie ste nacista a je to
      

Pluk Azov, ktorý má krajne pravicové a ultranacionalistické korene, začal ako polovojenská jednotka bojujúca proti proruským povstalcom v roku 2014. Neskôr bol začlenený do ukrajinskej národnej gardy. Kyjev tvrdí, že pluk sa zreformoval, vzdal sa svojich radikálnych postojov a je apolitický. Aj samotný pluk sa dištancoval od názorov svojho nacionalistického zakladateľa.
      

Po invázii ruskej armády vo februári sa pluk Azov stal jednou z najvýznamnejších ukrajinských vojenských formácií bojujúcich proti Rusku na východe Ukrajiny. "Azovci" spolu s vojakmi ukrajinskej armády na jar celé týždne odolávali ruským silám v obkľúčenom prístavnom meste Mariupol.
      

Ruské štátne médiá prirovnávajú bojovníkov Azova k nacistom z obdobia druhej svetovej vojny, ktorých porážka Sovietskym zväzom je pre Rusov stále zdrojom veľkej národnej hrdosti, konštatovala televízia ABC.

 

Opäť sa jej zadarilo
Liz Trussová oznámila svoj zámer „bojovať za Putina“. Kandidátka na premiérku Veľkej Británie, ministerka zahraničných vecí Spojeného kráľovstva Liz Trussová sa pomýlila a deklarovala svoj zámer „bojovať“ za ruského prezidenta Vladimira Putina. O... Čítať ďalej
03 | 08 | 2022 | Milan Laca

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik