OSN prešetrí vraždy
04 | 08 | 2022 I Milan Laca
OSN vytvorí misiu na preskúmanie ostreľovania vyšetrovacej väzby v Jelenovke.
 

Generálny tajomník OSN António Guterres oznámil vytvorenie misie na zistenie, kto skutočne ostreľoval  centrum predbežného zadržania. Misia počíta so spoluprácou Ruskej federácie a Ukrajiny, vyhlásil Guterres.

Pripravujú
"Rozhodol som sa v rámci svojich kompetencií a právomocí vytvoriť vyšetrovaciu misiu. Nemám právo viesť trestné vyšetrovanie. V súčasnosti sa vytvárajú podmienky pre prácu tejto misie a vlády Ruskej federácie a Ukrajiny o nich budú informovaní,“ povedal Guterres. "Hľadáme kompetentných a nezávislých ľudí, ktorí by mohli vstúpiť do misie. Dúfame, že všetky strany zabezpečia prístup ku všetkým potrebným zariadeniam a poskytnú všetky informácie, ktoré sú potrebné na zistenie pravdy. Operáciu koordinuje Courtney Ramsey", uviedol generálny tajomník.
 
Tichý zabijak (VIDEO)
Ruská armáda použila na Ukrajine novú ostreľovaciu pušku "Stalingrad". Ostreľovači zo špeciálnych jednotiek začali na Ukrajine efektívne využívať najnovšiu taktickú pušku s názvom TSVL-8 „Stalingrad“. Ukážky z použitia... Čítať ďalej
03 | 08 | 2022 | Milan Laca
Ruské stanovisko
Ruské ministerstve obrany onformovalo, že počas ukrajinského úderu zo systému HIMARS na zadržiavacie centrum v Jelenovke bolo zabitých 50 ukrajinských vojnových zajatcov a 73 zranených. Vodca Doneckej ľudovej republiky Denis Pušilin povedal, že ostreľovanie vyšetrovacej väzby bolo úmyselné a stalo sa preto, že tam začali vypovedať militanti, najmä z Azova. Rusko  vyzýva expertov z PSN a Červeného kríža, aby vyšetrili udalosti. Generálny tajomník OSN Guterres  dostal žiadosti o vyšetrovanie od Ruska aj Ukrajiny.  
Premiér ide krotiť byrokraciu. A kde bol doteraz?!?
Komunikuje premiér Eduard Heger na svojej facebookovej stránke o inom Slovensku, než v akom žijú občania? Inak sa totiž nedá vysvetliť to, že svoju vládu prezentuje v najlepšom svetle. No štát, ktorý spravuje, sa nám sype ako domček z karát. O jeho... Čítať ďalej
03 | 08 | 2022 | Eka Balašková