Premiér ide krotiť byrokraciu. A kde bol doteraz?!?
03 | 08 | 2022 I Eka Balašková

Komunikuje premiér Eduard Heger na svojej facebookovej stránke o inom Slovensku, než v akom žijú občania? Inak sa totiž nedá vysvetliť to, že svoju vládu prezentuje v najlepšom svetle. No štát, ktorý spravuje, sa nám sype ako domček z karát. O jeho odtrhnutosti od reality svedčí aj jeho utorkový status.

Ale veď nesľubuje porazenie byrokracie...

On len píše, že ju chce jeho vláda skrotiť. "Občania nemajú byť otrokmi byrokratickej mašinérie, práve naopak - štátny aparát má slúžiť občanom," píše a potiaľto sa s ním dá len súhlasiť. "Práve preto sme prijali viaceré konkrétne opatrenia, ktoré znížili byrokratickú záťaž občanov aj podnikateľských subjektov:

  • už žiadne predkladanie dokladov, ktoré úrady vedia získať prostredníctvom interných systémov, a to či už hovoríme o rodnom, sobášnom či úmrtnom liste alebo potvrdení o poskytovaní pomoci v hmotnej núdzi a mnohých ďalších;
  • 5 antibyrokratických balíčkov na zlepšenie čerpania eurofondov;
  • 2 balíky na zníženie administratívnej záťaže podnikateľov, tzv. kilečká;
  • koniec stresujúcich návštev úradov po narodení dieťaťa, rodný list si vybavíte priamo v pôrodnici, úrady proaktívne pošlú finančný príspevok priamo na účet matky."

Menuje premiér úspechy svojej vlády. 

"Byrokracie sa nikdy úplne nezbavíme, pre štát je potrebná," vysvetľuje: "Dnes však máme technické možnosti, vďaka ktorým ju môžeme obmedziť na nevyhnutnú úroveň. Presne to aj robíme! A pripravujeme ďalšie zjednodušenia, ktoré nás odbremenia od nepríjemných papierovačiek." 

Analytik Baránek: Covid zmenil môj názor na referendum
Nedávno ste si mohli prečítať prvú časť článku, v ktorom sa redaktorka Rádia Universum Martina Kocianová, zhovárala s analytikom RNDr. Jánom Baránkom. V prvej časti Baránek o. i. konštatoval, že médiá po zvolení Zuzany Čaputovej naskočili na vlnu... Čítať ďalej
03 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Komentáre pod premiérovým statusom ale Hegera určite nepotešia. "Koniec stresujúcich návštev na úradoch...už žiadne predkladanie dokladov... a na čo sa potom tvoria nové ministerstvá, oddelenia na úradoch... prijímajú sa stále nový úradníci - hotové kocúrkovo táto vláda. Vyjadrenia typu - občania nemajú byť otrokmi byrokratickej mašinérie... byrokracie sa nezbavíme, je pre štát potrebná... sa aj počúva pán Eduard Heger čo vlastne rozpráva? Hlavne že máme vo vedení Ministerstva zodpovedného aj za informatizáciu osobu vyštudovanú v danom odbore - to sa môže stať ozaj len na Slovensku. Neverím tejto vláde kvázi odborníkov v ničom a pripadá mi to všetko ako hranie detí na piesočku.," napísala Jela. 

"Tak spojný a šťastný človek," nadchla sa Janka. "On o papieroch... Ale narod o papieroch kde su nakreslene € a musime ich nechat v obchodoch a na benzinkach.. Tam by mal riesit inflaciu a nie urady.. Expert na teplu vodu," pridal sa Jozef.

Nuž, hlavne, že máme optimistického predsedu vlády.

Remišová melie z posledného! Predčasné voľby by boli koniec jej strany
Podpredsedníčka vlády a ministerka pre informatizáciu Veronika Remišová sa napriek svojim perlám, ktorými baví národ, neustále objavuje v médiách. Ako keby nebola predsedníčkou strany, ktorá síce má názov Za ľudí, no je takmer bez ľudí. Mnohí ľudia... Čítať ďalej
03 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik