Šutaj Eštok: Lipšic opäť potvrdil, že je politik prezlečený za prokurátora
02 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

"Zákon musí platiť pre každého rovnako," konštatuje na margo zaujímavých prieťahov zo strany Daniela Lipšica hlasák Matúš Šutaj Eštok na sociálnej sieti. Špeciálny prokurátor totiž nie je spokojný s rozhodnutím Najvyššieho správneho súdu.

Ktorý obvinený súhlasí s obvinením?

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic sa počas vojny v polícii zastal vyšetrovateľov NAKA a svojich podriadených na Úrade špeciálnej prokuratúry. Podľa Najvyššieho správneho súdu tým však porušil povinnosť prokurátora, čím spáchal disciplinárne previnenie. Súd ho za to v máji potrestal – dostal písomné pokarhanie. Špeciálny prokurátor však so súdnym verdiktom nesúhlasí a obrátil sa preto so sťažnosťou na Ústavný súd. 

Naši ľudia nikdy nesklamú

"Lipšic sa tak bojí nezávisleho preskúmavania prieťahov vyšetrovateľov na NAKA a svojich kolegov na Úrade špeciálnej prokuratúry, že trvá na tom, aby prieťahy vo vyšetrovaní “ jeho ľudí “posudzovali “ jeho ľudia”. Tak možno v skratke zhrnúť jeho kritiku generálneho prokurátora," skonštatoval na sociálnej sieti opozičný politik Matúš Šutaj Eštok.

Prekvapenie od poslanca Kuffu: Sulík je chronický „povalač“ vlád, Matoviča si nedáme!
Čo sa to deje s opozičným poslancom Štefanom Kuffom z koalíciou nazývanej "fašistickej" strany Život – Národná strana? V rozhovore pre Denník N dal jasne najavo, že Igor Matovič je jeho priateľ a nikdy nepodporí jeho odvolanie. Spojenie Tarabovej... Čítať ďalej
02 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Dodal, že je presvedčený, "že tak, ako Maroš Žilinka rozhodol správne voči Lipšicovým Čurillovcom ( čo potvrdil aj Ústavný súd SR) postupoval správne aj v tomto prípade, keď ÚŠP upozornil na prieťahy v konaní, ktoré ÚŠP dozoruje".

Mal by ísť príkladom

Šutaj Eštok má pre exministra vnútra jednoznačný odkaz: "Zákon musí platiť pre každého rovnako. Ak si Lipšic myslí, že on jediný zákon nemusí rešpektovať a môže si robiť čo chce, je potrebné z toho vyvodiť adekvátne výsledky."

Ján Čarnogurský: Slovensko sa musí prispôsobovať Bruselu a to v podstate tomu, čo hovoria najmä Spojené štáty
Za socializmu bol Ján Čarnogurský za svoje názory niekoľkokrát vo väzení. V relácii Bez cenzúry s Rasťom Ekkertom sa vyjadril aj k súčasnej politickej situácii. O Václavovi Havlovi "On od začiatku nešiel do vlády, okruh ľudí pracoval na tom,... Čítať ďalej
02 | 08 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik