Španielsko začína so šetrením energií
02 | 08 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Španielska vláda odsúhlasila v pondelok zavedenie "naliehavých oparení" zameraných na úsporu energie. Informuje o tom v utorok agentúra DPA s tým, že Madrid k takémuto kroku pristúpil z dôvodu hroziacej energetickej krízy v Európe.

Všetky budovy spadajúce do verejnej správy, rovnako ako ani obchodné domy, kiná, pracoviská, hotely, stanice či letiská nebudú môcť svoje priestory v lete ochladzovať na menej než 27 stupňov Celzia a v zime vykurovať na viac ako 19 stupňov Celzia. Platiť majú do 1. novembra 2023.

Slovenský národ sa vláde vymyká z rúk
Prozápadnú orientáciu podporuje podľa najnovších prieskumov iba 34% Slovákov! Na svojej stránke Hoaxy a podvody to uverejnila Polícia SR. Slovenskí občania začínajú súčasnej vláde dávať jednoznačne najavo, že jej smerovanie im nevyhovuje.... Čítať ďalej
02 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Osvetlenie výkladov, pamiatok či práve nepoužívaných kancelárií bude musieť byť po 22.00 h vypnuté. Hospodárenie s energiou sa bude v jednotlivých prevádzkach či kanceláriách kontrolovať. Riberová okrem ohlásenia opatrení vyzvala zamestnávateľov v súkromnom sektore, aby zvýšili prácu z domu.

Španielsko takéto opatrenia prijíma v súlade s tzv. núdzovým plánom zameraným na znižovanie spotreby zemného plynu, na ktorom sa minulý týždeň dohodli členské krajiny EÚ. Cieľom tohto plánu je predovšetkým zníženie rizík, ktoré by spôsobilo úplné zastavenie dodávok plynu z Ruska. Španielsko najskôr s plánom nesúhlasilo, avšak po určitých ústupkoch ho schválilo, pripomína DPA.

"Paradox": Puškov vysvetlil sankcie Maďarska voči Rusku
Maďarsko bolo nútené pripojiť sa k sankciám voči Rusku kvôli členstvu v EÚ, napísal v Telegrame senátor Alexej Puškov. Táto situácia sa podľa neho vzhľadom na postoj tamojšieho premiéra Viktora Orbána javí ako „paradoxná“ . "Budapešť podporovala... Čítať ďalej
02 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Vážení čitatelia, ak po prečítaní článku máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú. Ak si chcete pozrieť našu aktuálnu výrobu, kliknite na stránku www.hlavnydennik.sk. Ďakujeme. Redakcia HD.