Ladislav Kamenický: Igor Matovič zneužíva svoj politické postavenie! Smrdí to volebnou korupciou
02 | 08 | 2022 I Gabriela Fedičová

Minister financií má na tanieri ďalší populistický krok. Koaliční partneri hovoria o podplácaní, politológ Lenč o úplatku. Exminister financií Ladislav Kamenický (SMER – SD) je presvedčený, že Matovič si chce kupovať účasť Slovákov vo voľbách!

„Desať percentná zľava z poplatkov štátu – to je nápad Igora Matoviča (OĽANO), ako zvýšiť volebnú účasť,“ informuje RTVS. Ide o jeden z predvolebných sľubov Igora Matoviča. Ten pred voľbami sľuboval odmeňovať ľudí za účasť vo voľbách. V programovom vyhlásení vlády, ale tento bod zakotvený nie je.

OĽaNO hovorí o motivácii, koaliční partneri o podplácaní, politológ Jozef Lenč upozorňuje, že takýto krok je populistický a ľudia ho môžu vnímať ako úplatok.

„Matovičove nápady smrdia volebnou koruciou! Po kupovaní si účasti na očkovaní, si chce kupovať aj účasť Slovákov vo voľbách,“ komentuje exminister Ladislav Kamenický (SMER – SD), poslanec NR SR na sociálnej sieti.

„Matovič jasne ukázal, ako pokračuje v zneužívaní svojho politického postavenia na to, aby sa za každú cenu udržal v politike, a to aj napriek tomu, že ho podľa júnového prieskumu nenávidí viac ako 88% Slovákov,“ myslí si Kamenický.

„Veľmi mi to pripomína situáciu, keď si Matovič kupoval účasť na očkovaní proti Covidu, s čím som zásadne nesúhlasil!“ Zdôrazňuje.

„Tento posledný Matovičov nápad je však oveľa nebezpečnejší,“ tvrdí Kamenický

„Účasť vo voľbách je slobodným právom každého občana na Slovensku a nemôže byť motivovaná akoukoľvek finančnou výhodou. Ak by koalícia niečo takéto schválila, odtiaľ je už len krôčik od toho, aby niekto nepriamo honoroval to, že ak bude niekto voliť, niektorú politickú stranu a preukáže to, tak dostane po voľbách odmenu. Ten, kto voliť nebude, nedostane nič,“ vysvetľuje exminister financií.

Vitaj demokracia na Slovensku

„Matovič v mene ďalších volebných hlasov pre OĽANO, obetuje pár miliónov na štátnych poplatkoch. Keby radšej dal nejaké peniaze dôchodcom, na ktorých sa v dobe najväčšieho zdražovania od vzniku SR úplne vykašľal!“ Konštatuje v závere príspevku na sociálnej sieti Ladislav Kamenický.

"Legislatíva je už pripravená. Mala by byť súčasťou novely, ktorou chce vláda umožniť spojenie 2. kola prezidentských volieb s voľbami do Európskeho parlamentu v roku 2024. Návrh zmeny ústavy, ktorá by umožnila spojiť voľby v roku 2024, je už v medzirezortnom pripomienkovom konaní, no novela o správnych poplatkoch zatiaľ nie,“ informuje RTVS.

Zľava z poplatkov štátu za účasť vo voľbách sa do parlamentu môže dostať aj cez poslanecké návrhy. (pozn.redakcie).

_______

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik