Radačovský: Blokovanie webových stránok - niečo je zhnité v tom superštáte bruselskom
02 | 08 | 2022 I Diana Zaťková

"Nie som zvlášť favorizovaný alternatívnymi médiami a mainstreamovými už vôbec nie," konštatuje na sociálnej sieti europoslanec a bývalý sudca Miroslav Radačovský a dodáva: "Považujem však za elementárnu povinnosť zastať sa každého, aj prípadného názorového oponenta, pokiaľ sú porušované jeho základné práva".

"Z toho dôvodu som sa v mesiaci marec tohto roku obrátil ako europoslanec na Európsku komisiu v zmysle §138 Rokovacieho poriadku EP na zaujatie stanoviska k zákonu č. 55/2022, ktorým sa mení aj zákon č. 69/2018 Z. z. o kybernetickej bezpečnosti zo dňa 25.02.2022, ktorý nadobudol účinnosť dňa 26.02.2022, s tým, že nepovažujem rozhodnutie Národného bezpečnostného úradu o zablokovaní webových stránok alternatívnych médií, predovšetkým Hlavných správ a Hlavného denníka, za správne a takéto zablokovanie je v rozpore s judikatúrou Európskeho súdu pre ľudské práva," upresnil vo svojom vyhlásení Radačovský.

Túto skutočnosť europoslanec publikoval na svojej Fb stránke už dňa 14.03.2022 pod názvom „Blokovanie webových stránok nesmie byť v rozpore s judikatúrou Európskeho súdu pre ľudské práva“ a prisľúbil, že o výsledku tohto podania bude informovať.

Slovenský národ sa vláde vymyká z rúk
Prozápadnú orientáciu podporuje podľa najnovších prieskumov iba 34% Slovákov! Na svojej stránke Hoaxy a podvody to uverejnila Polícia SR. Slovenskí občania začínajú súčasnej vláde dávať jednoznačne najavo, že jej smerovanie im nevyhovuje.... Čítať ďalej
02 | 08 | 2022 | Diana Zaťková

Prišlo nemastné neslané vyjadrenie EK

"Výsledok je tu. Po 4 mesiacoch došlo stanovisko EK pod č. SKE-001112/2022 zo dňa 01.08.2022. Ide o stanovisko asi v tomto znení. V úvode komisia konštatuje, že v smernici o kybernetickej bezpečnosti sa síce ukladá členským štátom povinnosť vypracovať stratégie kybernetickej bezpečnosti, avšak smernica neobsahuje žiadne konkrétne ustanovenia o blokovaní webových stránok v záujme kybernetickej bezpečnosti či na iné účely. Toto by ešte vyznievalo v prospech zablokovaných platforiem. Avšak hneď v ďalšom odseku komisia konštatuje, že nie je v pozícii komentovať podstatu slovenského zákona č. 55/2022 a pripomína, že EÚ neprestajne pracuje na podpore médií a pluralizme a že slobodný prístup k informáciám je základným právom podľa Európskeho dohovoru o ľudských právach. A ďalej sa tam konštatuje, samozrejme, čo iné, len to, že je potrebné zablokovať vysielania snáď celého Ruska a priľahlých území. Jednoducho, ani jednoduchší človek nepochopí, čo touto odpoveďou komisia chce povedať a čo sa jej podarilo v podstate za štyri mesiace vyprodukovať," vysvetľuje europoslanec.

Aby toho nebolo málo, zaslali Radačovskému link na Kódex komisie, ako postupovať proti šíreniu dezinformácií. "Tento kódex obsahuje rozsiahle traktáty, čo je informácia, čo je to dezinformácia a pritom sa dá zhrnúť do jednej vety. Každá informácia z Bruselu, zo Spojených štátov amerických je informáciou a každá iná informácia, odinakiaľ, predovšetkým z východu, je dezinformácia. Načo rozsiahle traktáty a zdôvodňovania, keď stačí jedna veta, ktorej každý človek porozumie, ba dokonca tomu už všetci veľmi dobre rozumieme," krúti hlavou politik.

Jaroslav Naď a Marián Viskupič sa pochytili na sociálnej sieti. Naď vraj napísal status, ako čatár na fronte, ktorý vidí z neho iba malý úsek
Verejné financie sú podľa Eduarda Hegera vecou národnej cti a potešil sa dobrým správam z ministerstva financií. Tie majú hovoriť o tom, že verejné financie sú v dobrej forme. Táto správa potešila aj ministra obrany Jaroslava Naďa, ktorý obvinil... Čítať ďalej
02 | 08 | 2022 | Gabriela Fedičová

Niečo je zhnité v tom superštáte bruselskom

Podľa Radačovského sa takémuto stanovisku môže potešiť snáď Kancelária EP na Slovensku a jej spriaznení a nimi ovládaní europoslanci, ktorí, samozrejme, vždy povedia informáciu. "Názor a vyjadrenie iných europoslancov je logicky dezinformácia. Alebo lepšie povedané, radšej sa im vyjadriť nedáme, a to je tiež informácia všeobecne známa."

"Niečo je zhnité v tom superštáte bruselskom, povedal by veľký Brit William Shakespeare. Ale niečo je zhnité aj v tom našom štáte. A tu si treba dávať pozor. Z hniloby unikajú látky, ktoré znečisťujú životné prostredie, čo je tiež pre Slovensko a Európu nebezpečné. Hnilobu preto treba odstrániť. Slobodným, demokratickým spôsobom, ale odstrániť. Inak zhnijú občania, lesy, znečistí sa voda a nebude sa tu dať dýchať," uzavrel Radačovský.

"Buď si s nami alebo proti nám. A to druhé sa neodpúšťa!" Generál Jozef Viktorín
Generál Viktorín z hnutia Republika vyhodnotil jednoduchú otázku ohľadne segregácie športovcov. Prečo tenista Djokovič nemôže hrať v USA? "Nikto neverí, že je to odmietaním očkovania. Veď americkí (neočkovaní) tenisti hrať môžu. Djokovič nemôže... Čítať ďalej
02 | 08 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu.

Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik