To je hlavička! Nemecký politik prišiel na to, ako znížiť závislosť na ruskom plyne
01 | 08 | 2022 I Ivan Mihale

Andre Baumann, námestník ministra životného prostredia nemeckej spolkovej krajiny Bádensko-Württembersko , vyzval  v pondelok na triedenie odpadu a výrobu plynu z biologického odpadu, aby sa znížila závislosť na ruskom plyne .

„Z banánových šupiek sa vyrába zemný plyn a potom potrebujeme menej Putinovho plynu,“ povedal pre agentúru Dpa Bauman (Strana zelených).

Politik presadzuje zavedenie pozície „detektíva na odpadky“, aby ste mohli slobodne „nazerať ľuďom do smetného koša“. Platí to najmä o bytových domoch „s malou sociálnou kontrolou“, povedal politik. Sám sa z času na čas „doma hrá na dobrovoľného detektíva smetiarov“ a stáva sa tak „konkrétnejším“ aj vo vzťahu k susedom, uviedol Baumann.

Dve tretiny odpadu v nádobe na zvyškový odpad sú recyklované alebo organické a teda recyklovateľné. Podľa Baumana organický odpad „obrovsky prispieva“ k energetickému prerodu.

"V nádrži na zvyškový odpad sú zakopané poklady. To je naše zlato - zvyškový odpad," zdôraznil.

Peter Pellegrini: Aktivity koalície smerujú jedine k predčasným voľbám!
Predseda Hlasu-SD a poslanec NR SR Peter Pellegrini na svojej facebookovej stránke konštatuje, že: "Vládna koalícia nadobro stratila súdnosť a naozaj sa rozhodla venovať celé leto svojim vnútorným sporom namiesto okamžitej pomoci ľuďom."... Čítať ďalej
01 | 08 | 2022 | Eka Balašková