Jadrová vojna by nemala víťaza
01 | 08 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Jadrová vojna by nemala víťaza a nikdy by nemala byť rozpútaná, uviedol v pondelok ruský prezident Vladimir Putin v liste adresovanom účastníkom konferencie o plnení Zmluvy o nešírení jadrových zbraní (NPT). TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

"Vychádzame z toho, že jadrová vojna nemôže mať víťaza a nikdy nemôže byť rozpútaná a vystupujeme za rovnakú a nedeliteľnú bezpečnosť pre všetkých členov medzinárodného spoločenstva," uviedol Putin v liste.

Obavy medzinárodného spoločenstva v súvislosti s jadrovou konfrontáciou vzrástli po tom, čo Rusko 24. februára vpadlo na Ukrajinu.

Putin v tom čase totiž poukázal na ruský jadrový arzenál a varoval akúkoľvek mocnosť, aby nezasahovala do situácie.

"Ktokoľvek, kto sa nám postaví, by mal vedieť, že odpoveď Ruska bude okamžitá... Bude to mať také následky, s akými ste sa vo svojich dejinách ešte nestretli," vyhlásil vo februári Putin a o niekoľko dní neskôr nariadil uviesť jadrové zbrane do stavu pohotovosti.

Ruský hlavybôľ? (VIDEO)
Irán údajne plánuje dodať Rusku stovky dronov schopných niesť zbrane, ktoré bude môcť použiť na Ukrajine. Nevedno, či iránske drony už Rusi majú Podľa poradcu amerického prezidenta Jakeho Sullivana informácie, ktoré majú Spojené štáty,... Čítať ďalej
01 | 08 | 2022 | Milan Laca