Pozor! Obyvateľov z Poltára a Nedožier-Brezian čakajú budúci týždeň odstávky elektrickej energie
11 | 03 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Obyvateľov z Poltára a Nedožier-Brezian (okres Prievidza) čakajú budúci týždeň dve rozsiahlejšie odstávky elektrickej energie. Dokopy ich pocíti približne 1200 odberných miest. TASR o tom v piatok informoval špecialista externej komunikácie Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav Gejdoš.

"V Poltári na uliciach Sklárska a 13. januára bude odstávka elektrickej energie v utorok 15. marca od 7.30 h do 14.30 h. Počas revízie trafostanice zostane bez prúdu asi 570 domácností," uviedol Gejdoš.

Obyvatelia Nedožier-Brezian podľa neho zostanú bez elektriny v stredu 16. marca od 7.30 h do 15.00 h. "Obmedzenie sa dotkne 630 odberných miest. Počas odstávky namontujú elektrikári na vzdušné vedenie vysokého napätia dodatočné bezpečnostné prvky, ktoré v prípade poruchy zamedzia pádu vodičov na zem," priblížil.

Belousovová sa pýta vlády: Kedy skončíte so selfíčkami a začnete pomáhať?
Nie je utečenec ako utečenec. Upozorňuje na to vo svojom statuse na sociálnej sieti politička Anna Belousovová. "Niektorí utekajú pešky, iní na drahých autách a cestu im uvoľňujú policajti, ktorí rozháňajú ľudí popri ceste ako drábi pred kočom... Čítať ďalej
11 | 03 | 2022 | Diana Zaťková

Vzhľadom na charakter plánovaných prác sú odstávky elektriny podľa Gejdoša nevyhnutné. "Elektrikári budú pracovať so zariadeniami na úrovni vysokého napätia. Z bezpečnostných dôvodov tak zostanú niektoré technológie na nevyhnutný čas bez napájania," ozrejmil špecialista.

Údržbári však podľa neho urobia maximum, aby odstávky elektriny ukončili hneď, ako to bude možné. "Ak nenastanú komplikácie, môže to byť výrazne skôr ako v spomenutých časoch," dodal.

Tankujeme najdrahší benzín v histórii a bude horšie
Cena ropy prudko stúpa, na trhoch panuje neistota. Nikto nevie povedať, kedy skončí vojna, a ako sa budú vyvíjať ceny ropy. Nie je vylúčený ani scenár, že liter benzínu prekročí už čoskoro 1,7 eura, pri veľmi nepriaznivom vývoji sa možno dostane aj... Čítať ďalej
11 | 03 | 2022 | Rasťo Ekkert

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik