Volodymyr Zelenskyj vystúpi na pôde Dolnej snemovne britského parlamentu
08 | 03 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok prostredníctvom videokonferencie vystúpi na pôde Dolnej snemovne britského parlamentu. Oznámil to predseda Dolnej snemovne Lindsay Hoyle. TASR správu prevzala z webovej stránky stanice BBC.

Hoyle povedal, že bolo preňho cťou vyhovieť Zelenského "historickej" žiadosti, píše BBC. Ukrajinský prezident vystúpi s prejavom o 17.00 h miestneho času (18.00 h SEČ).

Každý člen parlamentu chce podľa Hoyla počuť prezidenta, ktorý sa prihovorí z Ukrajiny. "Pre Dolnú snemovňu je to významná príležitosť," povedal Hoyle a zároveň vyjadril poďakovanie personálu britského parlamentu, ktorý uskutočnenie tohto prenosu umožnil.

Poslanci britského parlamentu budú môcť Zelenského sledovať na obrazovkách umiestnených v priestoroch snemovne. K dispozícii bude aj viac ako 500 slúchadiel s mikrofónom so simultánnym prekladom do angličtiny.

Jozef Banáš: Mier si vrúcne želám
Nedávny status Jozefa Banáša vyvolal diskusiu, v ktorej ho dokonca obvinili zo schvaľovania ruskej agresie na Ukrajine. "Aby teda bolo jasné – ruskú agresiu kategoricky odmietam," ohradzuje sa Banáš. Vie to aj porovnať "Niet princípu, v mene... Čítať ďalej
07 | 03 | 2022 | Eka Balaskova

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik