Šeliga posiela odkaz Blahovi: Podajte ich aj sto!
08 | 03 | 2022 I Eka Balaskova

Naši páni poslanci navzájom komunikujú aj trestnými oznámeniami. Vo veci jedného z nich bol včera na NAKA vypovedať bývalý podpredseda parlamentu, Juraj Šeliga (Za ľudí).

Trestné oznámenie na neho podal kolega Ľuboš Blaha (Smer-SD). J. Šeliga sa k tomu vyjadril na sociálnej sieti.

Dôvod trestného oznámenia

„Akurát som vyšiel z výsluchu, pretože poslanec Blaha na mňa podal trestné oznámenie za údajné hanobenie ruského národa. Toho som sa mal dopustiť tým, že som vyzval Maroša Žilinku, aby necestoval do Ruska na oslavy 300. výročia ruskej prokuratúry,“ povedal J. Šeliga vo videu.

Obete gulagov

„Ja som poukazoval na to, že vo vtedajšom Československu bolo viac ako 4 000 obetí, ktoré zahynuli v gulagoch. A preto to nebolo vhodné. Nehovoriac o tom, že tá cesta aj vzhľadom na aktuálnu situáciu na Ukrajine a to všetko, čo sa tam deje, sa ukazuje ako úplne zbytočná,“ uvádza vo videu J. Šeliga a tvrdí, že poslanec Blaha obhajuje aktuálnu situáciu na Ukrajine a v Rusku, čím vytvárajú dojem, že Rusko na Ukrajinu nezaútočilo. 

Súd s Mariánom Kotlebom je odročený
Dnes, 8. marca, si mal Marián Kotleba vypočuť definitívny rozsudok v kauze šeky. Termín pojednávania bol podľa SME odročený. Za mreže však možno pôjde - čaká ho nové stíhanie. Extrémista Či však bude potrebné použiť nové trestné stíhanie sa... Čítať ďalej
08 | 03 | 2022 | Eka Balašková

Nebuďte ticho!

To je výzva Juraja Šeligu voči ľuďom s tým, že on sa trestným oznámením kolegu Blahu zastrašiť nenechá. „Nech ich podá aj sto. Pravdu neumlčíte. Na Ukrajine útočia Rusi na nevinný národ, ktorý sa chcel slobodne rozhodovať."

Článok nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik